Βαρελάς: Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τα ηλεκτρικά πατίνια πριν ξεφύγει η κατάσταση

Βαρελάς: Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τα ηλεκτρικά πατίνια πριν ξεφύγει η κατάσταση
Ηλεκτροκίνητα πατίνια Eurokinissi

Ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας στάθηκε στα θέματα της ασφάλειας που προκύπτουν από τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών. Αναφέρθηκε μάλιστα σε παιδιά που τα χρησιμοποίησαν ως παιχνίδι για να κάνουν αγώνες στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν δημιουργήσει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε πριν ξεφύγει η κατάσταση» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας, Ανδρέας Βαρελάς.

Όπως είπε, δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και άρα ο πολίτης κάνει χρήση σε οποιοδήποτε σημείο, δηλαδή πάνω σε στενά πεζοδρόμια, σε πεζοδρόμους κλπ. Τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας, αναφερόμενος μάλιστα σε ορισμένα παιδιά που χρησιμοποίησαν το πατίνι ως παιχνίδι για να κάνουν αγώνες στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Είναι σπανιότατο ο χρήστης να φοράει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εγώ δεν έχω δει ούτε έναν» υπογράμμισε επίσης ο κ. Βαρελάς και αποκάλυψε ότι υπάρχει ομάδα εργασίας στον Δήμο Αθηναίων που ασχολείται με το θέμα και σε λίγες μέρες θα έχει ένα πρώτο πόρισμα για τους κανόνες που πρέπει να μπουν ούτως ώστε να είναι ασφαλείς χρήστες, πεζοί και οχηματα.

Μίλησε για τη Θεσσαλονίκη όπου έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση μετά το τροχαίο που έγινε εκεί λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα πιέσει Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να προχωρήσουν σε νομοθετικό πλαίσιο.

Σημείωσε ότι μία εταιρία που διαχειρίζεται τα πατίνια έχει κατεβάσει το όριο ταχύτητας από τα 25 στα 20 χλμ «αλλά εμείς θέλουμε να πέσει στα 15 με 10 ενώ έχουμε ζητήσει να μην μπαίνουν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας».

Είπε επίσης ότι τα ηλεκτρικά πατίνια δεν έχουν καν αριθμό κυκλοφορίας, επομένως τα αιτήματα ορισμένων για να κοπούν κλήσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Ωστόσο, ο κ. Βαρελάς είναι θετικός στη χρήση ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη αρκεί να μπουν κανόνες. «Είναι οικολογικό και απλό και θα κατακτήσει την ελληνική πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα