Βαρθολομαίος: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος EUROKINISSI

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε τον Απρίλιο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών και πλέον προσδιορίζει χρονικά τον ορίζοντα επαναλειτουργίας της ιστορικής Σχολής

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται να βρίσκεται η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία οι τουρκικές Αρχές έκλεισαν το 1971.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος τον Απρίλιο συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας Ο Κόσμος ότι η σχολή θα επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο – πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, είχε προαναγγείλει ότι ήρθε η ώρα της Χάλκης.

ADVERTISING

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρθολομαίος προσδιορίζει με ακρίβεια το πότε θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Όπως είπε σε ομογενείς από την Αυστραλία που επισκέφθηκαν το Φανάρι, η ελπίδα του είναι το σχολικό έτος να ξεκινήσει στις 18-19 Σεπτεμβρίου. «Πέρασαν σχεδόν 50 χρόνια, 47 για την ακρίβεια, κατά τα οποία οι προσπάθειες μας για την επαναλειτουργία της Σχολής δεν καρποφόρησαν. Όμως τελευταίως είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι επίκειται η επαναλειτουργία της Σχολής, όπως με διαβεβαίωσαν και στην Άγκυρα», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στο ρεπορτάζ του Κόσμου, στο οποίο προδημοσιεύονται οι δηλώσεις του κ. Βαρθολομαίου, τονίζεται ότι στη Χάλκη φοίτησαν τόσο ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας όσο και ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός.

SHARE:

24Media Network