Βαρύς ο "πέλεκυς" της Τροχαίας για αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα

Έλεγχος της Τροχαίας, Αρχείο
Έλεγχος της Τροχαίας, Αρχείο EUROKINISSI

Πάνω από 230 οδηγοί βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο σε εξόρμηση της Τροχαίας, 211 έτρεχαν υπερβολικά.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και άλλων καταστημάτων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, για τον εντοπισμό οδηγών, που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

ADVERTISING

Στην ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής από κοινού με Αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).

Συνολικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ) 2.517 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 232 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα ήταν σε 10 οδηγούς, άνω των 0,60 ml / lt (πλημμέλημα), σε 50 οδηγούς, άνω των 0,40 ml / lt, σε 123 οδηγούς, άνω των 0,25 ml / lt και σε 49 οδηγούς ειδικών κατηγοριών (μοτοσυκλέτες, νέοι οδηγοί), άνω των 0,10 ml /lt.

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 2.177 παραβάσεις επισείουσες διοικητικές ποινές, εκ των οποίων 32 επιφέρουν και επιπλέον ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα:

  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 16
  • Υπερβολική ταχύτητα: 211
  • Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 32
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 40
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου: 32
  • Λοιπές παραβάσεις: 1.846

Επίσης, ακινητοποιήθηκαν 189 οχήματα, από τα οποία, 34 μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Τέλος, αφαιρέθηκαν 412 πινακίδες κυκλοφορίας, 190 άδειες ικανότητας οδήγησης και 140 άδειες κυκλοφορίας. Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τροχαία
SHARE:

24Media Network