Βιασμός 15χρονου: Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το υλικό – Ήθελαν να “γυρίσουν” βίντεο κλιπ

Βιασμός 15χρονου: Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το υλικό – Ήθελαν να “γυρίσουν” βίντεο κλιπ
Θύμα κακοποίησης (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Οι ανήλικοι συλληφθέντες προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα βίντεο που είχαν στην κατοχή τους, όταν κατάλαβαν ότι ξεκίνησε η έρευνα. Είχαν σκοπό να δημιουργήσουν τραπ βίντεο κλιπ με τους βιασμούς του 15χρονου.

Μόνο φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση με πρωταγωνιστές μια 8μελή ομάδα 15χρονων αγοριών που κατηγορούνται ότι βασάνιζαν και βίαζαν έναν συνομήλικό συμμαθητή τους.

Το πρωί του Σαββάτου (24/12) ο ανακριτής Ανηλίκων αποφάσισε την προφυλάκιση τριών από τους έξι ανήλικους συλληφθέντες που κατηγορούνται για το βιασμό 15χρονου συμμαθητή τους.

Δύο ακόμη άτομα έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη (27/12), η οποία τους δόθηκε καθώς συναίνεσαν στην κράτηση τους κατά μία επιπλέον ημέρα από αυτήν που λήγει το όριο για την παραμονή υπό κράτηση χωρίς απολογία.

Ο έκτος συλληφθείς δεν προφυλακίστηκε, καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας με περιοριστικούς όρους, που ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Από την αστυνομία αναζητούνται άλλοι δύο ανήλικοι που φέρεται να συμμετείχαν στην κακοποίηση του αγοριού αλλά και τέσσερις κοπέλες που βρίσκονταν στο ερειπωμένο σπίτι και παρακολουθούσαν όσα συνέβαιναν.

“Πειραματιζόμασταν ερωτικά”

Απολογούμενοι οι 15χρονοι μαθητές φέρονται να αποδέχθηκαν ένα μέρος των πράξεων που τους αποδίδονται, χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το αγόρι που τους κατήγγειλε. Αποκάλεσαν “αστείο” τις πράξεις τους, ενώ υποστήριξαν πως ό,τι έγινε ήταν ένα ερωτικό παιχνίδι, ένας εφηβικός πειραματισμός με εναλλαγή ρόλων, ρίχνοντας ευθύνες ακόμα και στο 15χρονο θύμα τους.

«Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν ερωτικά. Ο ένας το έκανε στον άλλο. Αμέσως πριν και αμέσως μετά την σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο … είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», είπε ένας εκ των κατηγορουμένων.

«Αρνούμαι την πράξη του βιασμού. Δεν τον έχω αγγίξει. Δύο φίλοι μου με έπεισαν να τραβήξω βίντεο και μετά τους το έδωσα. Δεν γνωρίζω τι το έκαναν από εκεί και πέρα. Τη δεύτερη φορά που κατέγραψα την πράξη, το έσβησα κατευθείαν», είπε άλλος κατηγορούμενος στην απολογία του.

Ήθελαν να γυρίσουν βίντεο κλιπ

Όπως έγινε γνωστό, οι ανήλικοι βιντεοσκοπούσαν τα όσα φρικιαστικά έκαναν στον 15χρονο, ενώ στη συνέχεια μοίραζαν το υλικό στο σχολείο στους συμμαθητές τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι ανήλικοι είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα βίντεο κλιπ με όσα είχαν καταγράψει και ένα τραγούδι τραπ με τους βιασμούς του 15χρονου.

Σύμφωνα με τις έρευνες στα κινητά τους τηλέφωνα, λίγο πριν συλληφθούν, οι 15χρονοι έσβησαν βίντεο στα οποία αποτυπώνονται οι πράξεις τους, ενώ έχουν βρεθεί και εκατοντάδες μηνύματα στα οποία οι δράστες προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Οι κατηγορίες εις βάρος τους

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ανήλικοι ενεργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, η οποία φέρεται να κατέγραφε σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, υλικό που διακινούσε σε άλλους μαθητές.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον των Αρχών πριν από λίγες ημέρες, όταν το αγόρι αποκάλυψε στους γονείς του ότι συνομήλικοι του, για διάστημα περίπου δύο μηνών τον εγκλώβιζαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου του ασκούσαν σεξουαλική βία.

Το παιδί φέρεται να είπε πως η ομάδα των 15χρονων, του ασκούσε έντονη ψυχολογική βία για να μην αποκαλύψει όσα βίωνε. Συνολικά, σύμφωνα με τον 15χρονο, η ομάδα στα χέρια της οποίας βίωσε τη φρίκη ήταν 8μελής, με τους άλλους δύο φερόμενους ως συμμετέχοντες στα βασανιστήρια που υπέστη το αγόρι να αναζητούνται από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα