Βιασμός 15χρονου: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους 6 συλληφθέντες

Βιασμός 15χρονου: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους 6 συλληφθέντες
Θύμα bullying και κακοποίησης σε σχολείο (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Την προφυλάκιση τριών από τους έξι συλληφθέντες αποφάσισε ο ανακριτής Ανηλίκων. Οι δύο πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώ ο έκτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την προφυλάκιση τριών από τους έξι ανήλικους συλληφθέντες που κατηγορούνται για το βιασμό 15χρονου συμμαθητή τους αποφάσισε το πρωί του Σαββάτου (24/12) ο ανακριτής Ανηλίκων.

Δύο ακόμη άτομα έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη (27/12), η οποία τους δόθηκε καθώς συναίνεσαν στην κράτηση τους κατά μία επιπλέον ημέρα από αυτήν που λήγει το όριο για την παραμονή υπό κράτηση χωρίς απολογία.

Ο έκτος συλληφθείς δεν προφυλακίστηκε, καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας με περιοριστικούς όρους, που ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Απολογούμενοι οι 15χρονοι μαθητές φέρονται να αποδέχθηκαν ένα μέρος των πράξεων που τους αποδίδονται, χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το αγόρι που τους κατήγγειλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανήλικοι φέρονται να αναφέρθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς χρήση βίας ή απειλής για τις οποίες φέρονται να ισχυρίζονται πως γίνονταν «στο πλαίσιο ερωτικού πειραματισμού» και αναφέροντας πως «οι ρόλοι ήταν εναλλασσόμενοι».

Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων. Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν επιπλέον άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ανήλικοι ενεργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, η οποία φέρεται να κατέγραφε σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, υλικό που διακινούσε σε άλλους μαθητές.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον των Αρχών πριν από λίγες ημέρες, όταν το αγόρι αποκάλυψε στους γονείς του ότι συνομήλικοι του, για διάστημα περίπου δύο μηνών τον εγκλώβιζαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου του ασκούσαν σεξουαλική βία.

Το παιδί φέρεται να είπε πως η ομάδα των 15χρονων, του ασκούσε έντονη ψυχολογική βία για να μην αποκαλύψει όσα βίωνε. Συνολικά, σύμφωνα με τον 15χρονο, η ομάδα στα χέρια της οποίας βίωσε τη φρίκη ήταν 8μελής, με τους άλλους δύο φερόμενους ως συμμετέχοντες στα βασανιστήρια που υπέστη το αγόρι να αναζητούνται από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα