Βίντεο: Η επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών στον Όλυμπο

Βίντεο: Η επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών στον Όλυμπο

Συγκλονίζουν οι εικόνες των πυροσβεστών που προσπαθούν μέσα στη νύχτα να ανασύρουν τους ορειβάτες που έπεσαν μέσα σε χαράδρα στον Όλυμπο. Δυστυχώς για τον ένα ήταν ήδη αργά

Στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης των δύο ορειβατών στον Όλυμπο έδωσε στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα. Στο σύντομο βίντεο φαίνονται οι Πυροσβέστες να κάνουν ότι μπορούν μέσα στο σκοτάδι και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος τους δύο ορειβάτες, εκ των οποίων δυστυχώς ο ένας δεν τα κατάφερε.

Ο άτυχος νεαρός ορειβάτης, ο οποίος έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 150μ. κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» ανασύρθηκε νεκρός ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στη θέση Πριόνια.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 15 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου, και της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ αν και είχε τεθεί στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma, δεν κατέστη δυνατό να απογειωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα