Επίθεση με τσεκούρι: Συγκλονίζει η μαρτυρία του διευθυντή

Επίθεση με τσεκούρι: Συγκλονίζει η μαρτυρία του διευθυντή

Σοκαριστικές περιγραφές από όσους έζησαν την επίθεση του 45χρονου με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον Διευθυντή που τον αφόπλισε: "Αίματα, φωνές, πανικός".

Την ώρα που ο 45χρονος εξακολουθεί να μην συνεργάζεται με τις αρχές, οι άνθρωποι που είδαν ιδίοις όμμασι τη σοκαριστική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης παραμένουν συγκλονισμένοι. Οι μαρτυρίες εφοριακών και στελεχών της ΔΟΥ συγκλονίζουν, ενώ και οι ίδιοι εμφανίζονται ψυχικά επηρεασμένοι από τις εικόνες που αντίκρισαν και τις οποίες προσπαθούν να ξεχάσουν. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα τις παρακολούθησαν ξανά και σε βίντεο, τις οποίες κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της ΔΟΥ και το οποίο δημοσίευσε το protothema.gr.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες τη στιγμή της επίθεσης είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Εφοριακός που βρισκόταν στο συμβάν, ανέφερε στον ΑΝΤ1: “Αίματα, ουρλιαχτά και πανικός. Άκουσα μία φωνή να λέει “τρέξτε έρχεται σε εμάς”. Όσοι ήμασταν στο χώρο τρέξαμε να σωθούμε. Εγώ είχα την τύχη να κατέβω από τις σκάλες. Η κοπέλα που ήταν πίσω μου συνέχισε στον διάδρομο. Εκεί την πρόλαβε ο δράστης και την χτύπησε”.

Ο διευθυντής της ΔΟΥ, Ιωάννης Ποδιώτης, που κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη με τη βοήθεια δύο ακόμη ανθρώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα περιέγραψε τις στιγμές που, όπως είπε, θύμιζαν θρίλερ: “Τον είδα να χτυπά με το τσεκούρι μία κοπέλα. Του όρμησα, τον έριξα κάτω, παλέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα, καταφέραμε να του πάρουμε το τσεκούρι και να τον ακινητοποιήσουμε. Φώναξα στη Μαρία να απομακρυνθεί. Το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό, παντού αίματα, φωνές από τον κόσμο και πανικός. Ήταν σαν θρίλερ”.

Μιλώντας στον Real FM, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Ζουμπούλης περιέγραψε λεπτομερώς τις σκηνές στη ΔΟΥ και τις κινήσεις του δράστη:

Μπήκε κάποιος φορολογούμενος, προφασιζόμενος ότι θέλει το εισόδημα, άνετος και ωραίος με ένα σακίδιο. Μπήκε μέσα από ότι γνωρίζουμε, γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα όλου του περιστατικού, από ένα σημείο και μετά ήμουν παρών. Ανοίγει την πόρτα, μπαίνει στα γραφεία, του λένε από εκεί θα εξυπηρετηθείτε, και βγάζει το τσεκούρι και αρχίζει να κοπανάει. Ακούγονται ουρλιαχτά. Τότε συνειδητοποιούμε εμείς που είμαστε μέσα τι γίνεται. Όπως σηκώνω το κεφάλι βλέπω τον έναν το συνάδελφο με το κεφάλι πίσω στην καρέκλα όπως καθόταν. Ακούγεται ένα ουρλιαχτό “τρέξτε έρχεται προς τα εμάς”, και εκείνη τη στιγμή όλοι αρχίζουμε να τρέχουμε και εκείνος από πίσω με το τσεκούρι. Για καλή μου τύχη εγώ κατέβηκα από τις σκάλες, η κοπέλα συνέχισε στον διάδρομο, την πρόλαβε και την χτύπησε. Δεν ξέρω, ήμουν συγχυσμένος. Όταν το βράδυ είχαμε μια συνάντηση με τον διοικητή στη ΔΟΥ και είδαμε το βίντεο. Εκεί κατάλαβα πώς έγινε και τι ακριβώς έγινε. Στο βίντεο φαίνεται που πέφτει η κοπέλα η τρίτη, αυτός πέφτει πάνω της να την χτυπήσει και εκείνη την ώρα είναι ο διευθυντής και ένας συμβασιούχος υπάλληλος καθαριότητας και έπεσαν πάνω του και τον αφόπλισαν. Ενώ όσο ήταν όρθιος ήταν αφηνιασμένος, δεν μπορούσες να τον αντιμετωπίσεις.


Όλες οι κινήσεις του δείχνουν ότι το είχε και λίγο μελετημένο. Το κίνητρο δεν το ξέρουμε, δεν τον έχω ξαναδεί προσωπικά. Δεν είχε ούτε οφειλές, ούτε τίποτα. Είναι αντίφαση για τους συναδέλφους που νοσηλεύονται, αλλά τι να σας πω νιώθω τυχερός που μιλάμε αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι τέτοια περιστατικά να αποτρέπονται με μέτρα ασφαλείας. Πιστεύω άμεσα να ξεκινήσουν και σταδιακά να έχουμε προστασία στις ΔΟΥ που πρέπει να έχουμε”.

Κρίσιμη η κατάσταση των εφοριακών, σε μηχανική υποστήριξης οι δύο

Σχετικά με τους τρεις τραυματίες που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” η εξέλιξη της κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η 47χρονη είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Παράλληλα, η 67χρονη νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Η εξέλιξη της θα κριθεί μετά από νευροχειρουργική εκτίμηση.

Όσο για τον 56χρονο, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας υποβληθεί και σε δεύτερη νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για αποσυμφόρηση αιματώματος, με την κατάσταση του να παραμένει κρίσιμη.

Οικογενειακή αποκήρυξη

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, εκ μέρους των γονέων του 45χρονου, η οικογένειά του δεν συμπαρίσταται στον δράστη, αποκηρύσσοντας κάθε του ενέργεια. Ο κ. Βρίκος που εκπροσωπεί την οικογένεια, έκανε λόγο για “παντελώς ακατανόητη” ενέργεια από το παιδί τους, τον οποίο επισκέφθηκαν για να πάρουν εξηγήσεις, αλλά έλαβαν την απάντηση ότι δεν επιθυμεί να τους δει, με τους ίδιους πάντως να είναι εξαγριωμένοι, όπως ανέφερε ο δικηγόρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα