Βίντεο: Οι αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Καραΐσκάκη

Βίντεο: Οι αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Καραΐσκάκη

Επεισόδια στην πλατεία Καραΐσκάκη. Οι αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ μετά από προληπτικό έλεγχο σε αγροτικό (Vid)

Επεισόδια το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Καραΐσκάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία σταμάτησε ένα αγροτικό που μετέφερε προϊόντα, για προληπτικό έλεγχο.

Οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξαγριώθηκαν όταν πληροφορήθηκαν για την κίνηση της αστυνομίας, κατέβηκαν μέχρι την πλατεία Καραΐσκάκη και κυνήγησαν τα ΜΑΤ που έφυγαν τρέχοντας από το σημείο.

Αγρότες από την Κρήτη δήλωσαν πως είχαν φέρει ένα αυτοκίνητο με προιόντα που θα έριχναν συμβολικά μπροστά από τη Βουλή. Μετά το περιστατικό το αγροτικό όχημα απεγκλωβίστηκε.

Τελικά έριξαν ντομάτες έξω από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θυμίζουμε πως η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαιτέρως έντονη στο κέντρο καθώς οι αγρότες απ' όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα, σήμερα Παρασκευή, αλλά και το Σαββατοκύριακο. Σκοπός τους να διαμαρτυρηθούν  ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα και τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Οι  αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν, ωστόσο η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε πολλά κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να μην εισέλθει κανένα τρακτέρ ή αγροτικό μηχάνημα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η απόβαση των αγροτών στην Αθήνα, ξεκίνησε

Βάζει μπροστά την πολιτική διαπραγμάτευση το Μαξίμου

SHARE:

24Media Network