Βίντεο σοκ: Γερανός της ΕΛΑΣ παραλίγο να πατήσει διαδηλωτές στην Ακαδημίας

Βίντεο σοκ: Γερανός της ΕΛΑΣ παραλίγο να πατήσει διαδηλωτές στην Ακαδημίας

Αστυνομικός που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛΑΣ έκανε επικίνδυνο ελιγμό στο κέντρο της Αθήνας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή διαδηλωτών, μετά το συλλαλητήριο για τα Τέμπη. Καμιά ουσιαστική απάντηση από την ΕΛΑΣ.

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν -όπως καταγγέλλεται- στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος του μεγάλου συλλαλητηρίου για την τραγωδία στα Τέμπη, όπου για ακόμη μια φορά δεν έλειψε η απρόκλητη επίθεση της ΕΛΑΣ σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αστυνομικός που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛΑΣ παραλίγο να πατήσει τους διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας.

Μάλιστα, χτύπησε εναν κάδο αποριμάτων, που είχαν μετακινήσει διαδηλωτές, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να πέσει στο έδαφος.

Το βίντεο – ντοκουμέντο

Η αντίδραση του ΜέΡΑ25

Σε σχόλιό του στο Twitter, το ΜέΡΑ25 καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ξεκινήσει άμεσα πειθαρχική διαδικασία και να καταδικάσει “τη δολοφονική αυτή επίθεση”.

“Κύριε Θεοδωρικάκο, σε αντίθεση με τις διμοιρίες σας, ο γερανός της ΕΛΑΣ έχει αριθμό και μπορεί να ταυτοποιηθεί. Αναμένουμε άμεσα την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας και την καταδίκη της δολοφονικής αυτής επίθεσης” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καμιά ουσιαστική απάντηση από την ΕΛΑΣ για τα βίντεο

Εντύπωση προκαλεί πως η ΕΛΑΣ, στην ανακοίνωσή της για όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση για την επιχείρηση απρόκλητης καταστολής.

Σε ό,τι αφορά το αρχικό βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται με μοναδικό στόχο να διαλύσουν την πορεία, χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό, η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται ότι δέχτηκε μολότοφ και πέτρες και μιλά μόνο για “ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους”.

Αναφορικά με το παραπάνω βίντεο με τον επικίνδυνο ελιγμό του αστυνομικού που οδηγούσε τον γερανό και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Αντ’ αυτών αρκείται να επισημάνει πως μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 14 άτομα και έχουν συλληφθεί 3 άτομα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση.

“Από τα γεγονότα”, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, “τραυματίστηκαν 5 αστυνομικοί και σημειώθηκαν φθορές σε δημόσιο εξοπλισμό των δυνάμεων”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα