"Βίος και Πολιτεία" ο ένας από τους δύο δραπέτες των Φυλακών Αυλώνα

Φυλακές ανηλίκων Αυλώνας
Φυλακές ανηλίκων Αυλώνας EUROKINISSI

Ερωτηματικά προκύπτουν από την επιλογή του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος για έναν τόσο σκληρό κακοποιό που είναι διεθνώς καταζητούμενος για ανθρωποκτονία και υπεύθυνος για πλήθος κλοπών και ληστειών.

Δεκάδες είναι τα ερωτηματικά που αφήνει πίσω της η επεισοδιακή απόδραση από τις Φυλακές Αυλώνα, ενός 23χρονου αλβανικής καταγωγής και ενός 21χρονου Σύρου.

Ειδικά ο 23χρονος είναι πολύ σκληρός κακοποιός. Πρόσφατα, μεταφέρθηκε σε αυτές τις Φυλακές για την δική του προστασία αφού συμμετείχε στην δολοφονία ενός άλλου κρατουμένου στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου τραυματίστηκαν ακόμη 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, ύστερα από συμπλοκή Αλβανών, Ρωσοπόντιων και Ελλήνων κρατουμένων στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ίδιος είναι διεθνώς καταζητούμενος από τις Αρχές της Αλβανίας για ανθρωποκτονία ύστερα από συμπλοκή για ναρκωτικά, εδώ έχει συλληφθεί για πλήθος κλοπών και ληστειών και βεβαίως συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του κρατούμενου στην συμπλοκή των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι η επιλογή του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος για έναν τόσο σκληρό κακοποιό… Η τύχη μάλιστα της αστυνομικού που ήταν η μοναδική που αντιλήφθηκε την απόδρασή τους και η μοναδική που επιχείρησε να τους αποτρέψει είναι μεγάλη, καθώς όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί ειδικά ο συγκεκριμένος κακοποιός εύκολα θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τραγικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται, πως μία αστυνομικός που χθες το βράδυ εκτελούσε περιπολία έξω από την φυλακή, αντιλήφθηκε τον πρώτο δραπέτη να πηδάει τον μαντρότοιχο, έτρεξε προς το μέρος του και προχώρησε σε εκφοβιστικές βολές, στο μεταξύ όμως πήδηξε και δεύτερος δραπέτης, της επιτέθηκε από πίσω και μαζί με τον πρώτο την γρονθοκόπησαν, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.

Στην περιοχή από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός για την Αστυνομία και παραμένουν σε εξέλιξη οι προσπάθειες εντοπισμού των δύο δραπετών. Υπενθυμίζεται επίσης πως είναι η πολλοστή φορά που το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνεται απόδραση από σωφρονιστικό ίδρυμα με τους υπεύθυνους για τα μέτρα περιφρούρησης να μην παίρνουν καν χαμπάρι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Φυλακές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επεισοδιακή απόδραση δύο κρατουμένων από τις Φυλακές Αυλώνα

SHARE:

24Media Network