Βόλος:Γυναίκες "δηλητήριο" υπνώτισαν ηλικιωμένους και τους λήστεψαν

Βόλος:Γυναίκες "δηλητήριο" υπνώτισαν ηλικιωμένους και τους λήστεψαν

Τρεις επιτήδειες κατηγορούνται ότι υπνώτισαν με χυμό ηλικιωμένους στο Βόλο, αρπάζοντας από τα σπίτια τους χρήματα και χρυσαφικά. Ως δράστριες φέρονται τρεις γυναίκες Ρομά, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης

Mε διάταξη της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Βόλου δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών κατηγορούμενων γυναικών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για τη Νεκταρία Τσιγκοπούλου του Σπυρίδωνος και της Βαρβάρας, 41 ετών, την Μαρία Τσιγκοπούλου του Κωνσταντίνου και της Αντιγόνης, 34 ετών, και την Ολυμπία Ιορδανίδου του Ευάγγελου και της Μαρίας, 39 ετών.

Βόλος:Γυναίκες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενες προφασιζόμενες την προώθηση χυμού εισέρχονταν στα σπίτια των ηλικιωμένων, πείθοντάς τους να δοκιμάσουν το προϊόν, με την προτροπή ότι αν έβρισκαν τη γεύση του θα κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Ωστόσο, το προϊόν περιείχε αναισθητική ουσία, με συνέπεια οι ηλικιωμένοι να χάνουν τις αισθήσεις τους και να κοιμούνται. Στη συνέχεια, οι δράστριες ανενόχλητες έκαναν "φύλλο και φτερό" τα σπίτια, ψάχνοντας για χρήματα κι άλλα πολύτιμα πράγματα. 

Βόλος:Γυναίκες

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενήργησε το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ανιχνεύτηκε στο χυμό ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.

Οι τρεις γυναίκες, οι οποίες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, φέρονται ότι με τον παραπάνω τρόπο "χτύπησαν", κατά τους τελευταίους μήνες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο Βόλο. Την πρώτη, στις 30 Οκτωβρίου, με θύμα ένα ηλικιωμένο αντρόγυνο (84 και 82 ετών), από το οποίο πήραν 700 ευρώ, όπως επίσης δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με τους σταυρούς. Στη δεύτερη περίπτωση, στις 3 Δεκεμβρίου, όταν θύμα τους έπεσε μία γυναίκα, 81 ετών, από την οποία άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό, ενώ, τέλος, την ίδια μέρα λήστεψαν μία 76χρονη, αρπάζοντας 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών Βορείου Ελλάδας, που εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο οι τρεις γυναίκες να "πρωταγωνίστησαν" σε παρόμοιες περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: