Βόλος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία – Αποζημίωση στους πληγέντες

Βόλος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία – Αποζημίωση στους πληγέντες
Κακοκαιρία στο Βόλο magnesianews

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Βόλος μετά τη θεομηνία την περασμένη Κυριακή. Τι θα πρέπει να κάνουν οι πληγέντες για να αποζημιωθούν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Βόλου, ύστερα από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή την περασμένη Κυριακή.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή με πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις και εγκλωβισμούς αυτοκινήτων σε δρόμους.

Το μπουρίνι διήρκεσε 45 λεπτά στον Βόλο και οι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από κλαδιά που έπεσαν από δέντρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων και ισχυρών βροχών που έπληξαν την πόλη. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο οδικό δίκτυο, αφού χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός μωρού και των γονιών του από το αυτοκίνητό τους.

Μπουρίνι στο Βόλο magnesianews

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα άφησε η νεροποντή στη Νεάπολη και τα Παλαιά, όπου οι κάτοικοι προσπαθούσαν να ξεβουλώσουν τα φρεάτια.

Μπουρίνι στο Βόλο magnesianews

Από τις δυνατές ριπές του ανέμου, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές.

Μπουρίνι στο Βόλο magnesianews

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου, όσοι πολίτες επλήγησαν θα λάβουν αποζημίωση.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

«Μετά από την πρωτοβουλία και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Βόλου κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τη θεομηνία της περασμένης Κυριακής, και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Από το Δήμο Βόλου καλούνται οι πολίτες οι περιουσίες των οποίων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην πόλη του Βόλου, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, να προσέλθουν στο Δημαρχείο και στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών, αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Ζέρβας τηλ. 2421350221, και να υποβάλλουν αίτημα αποζημίωσης για ζημίες που υπέστησαν.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα