Βόμβα στου Ζωγράφου: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης

Εντοπισμός ύποπτου αντικειμένου κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου
EUROKINISSI

Εικάζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν προγραμματισμένος να εκραγεί πιο νωρίς αλλά λόγω κάποιας πιθανής κακής συνδεσμολογίας ή βραχυκυκλώματος δεν εξερράγη.

Τρομοκρατικό χτύπημα απετράπη το πρωί της Δευτέρας εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου. Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στην ΓΑΔΑ, ύστερα από εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου μέσα από την περίφραξη της Πανεπιστημιούπολης.

Οι πυροτεχνουργοί είδαν ένα πλαστικό δοχείο που στο εσωτερικό του είχε ρολόι, συνδεσμολογία με καλώδια και έναν σωλήνα με εκρηκτική ύλη και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός, λόγω κάποιας αστοχίας, δεν εξερράγη.

Αναλυτικότερα, χρειάστηκε να γίνουν δύο διαδοχικές ελεγχόμενες διασπάσεις και από την πρώτη εικόνα που έχουν οι Αρχές προκύπτει πως επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αφού εντοπίστηκε ωρολογιακός μηχανισμός, συνδεσμολογία με καλώδια και ένας σωλήνας που στο εσωτερικό του είχε εκρηκτική ύλη και όλος ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο.

Εικάζεται ότι ήταν προγραμματισμένος να εκραγεί πιο νωρίς αλλά λόγω κάποιας πιθανής κακής συνδεσμολογίας ή βραχυκυκλώματος δεν εξερράγη. Το ύποπτο αντικείμενο το εντόπισε το πρωί αξιωματικός το τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος και ειδοποίησε τους συναδέλφους του.

Στο σημείο έχουν σπεύσει κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε τα υπολείμματα του μηχανισμού να μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση και τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού και της Αντιτρομοκρατικής που αναλαμβάνει τις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές μετά και τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας», βρίσκονταν σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο χτύπημα μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έγκλημα, Τρομοκρατία
SHARE:

24Media Network