Βροχή παραβιάσεων και προστίμων μία εβδομάδα πριν την σταδιακή άρση μέτρων

Έλεγχοι της αστυνομίας για άσκοπες μετακινήσεις
Έλεγχοι της αστυνομίας για άσκοπες μετακινήσεις MOTIONTEAM

Για άσκοπες μετακινήσεις, βεβαιώθηκαν, μόνο τη Δευτέρα, 1.611 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, με «πρωταθλήτρια» και με μεγάλη διαφορά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να ακολουθεί

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Δευτέρα 27 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας, βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, 43 στην Αττική, 4 στην Κεντρική Μακεδονία, 4 στη Θεσσαλονίκη και από μία παράβαση σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

ADVERTISING

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 29 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.301 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 845 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.611 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 765 στην Αττική, 179 στη Θεσσαλονίκη, 117 στην Κρήτη, 89 στα Ιόνια Νησιά, 88 στην Κεντρική Μακεδονία, 86 στη Δυτική Ελλάδα, 75 στη Θεσσαλία, 54 στην Πελοπόννησο, 44 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 42 στη Στερεά Ελλάδα, 29 στο Νότιο Αιγαίο, 20 στο Βόρειο Αιγαίο, 17 στην Ήπειρο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 56.028 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 533 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 509 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network