Δίκη μικρής Άννυ: Η φρικτή ομολογία του πατέρα

Δίκη μικρής Άννυ: Η φρικτή ομολογία του πατέρα
Οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της 4χρονης Άννυς Eurokinissi

Με τις καταθέσεις των παππούδων της 4χρονης που δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε από τον πατέρα της, σύμφωνα με την κατηγορία, ξεκίνησε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Βέβαιη ότι ο γιος της δεν σκότωσε τη μικρή Άννυ, το 4χρονο κορίτσι, που έχασε με τον βίαιο τρόπο τη ζωή της, εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα η μητέρα του Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ, γνωστού και ως Σάββα, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η τραγική αυτή ιστορία, οι γονείς του καταδικασθέντα Σάββα, κατέθεσαν για την εγγονή τους, την οποία -όπως ανέφεραν- μεγάλωσαν έως και την ηλικία των 3,5 ετών. “Δεν δολοφόνησε το παιδί. Είναι καλό παιδί, αλλά μπλέκεται με κακές παρέες”, υποστήριξε η μητέρα του κατηγορούμενου προσθέτοντας ότι δεν αντιλήφθηκαν πως ο γιος τους ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. “Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι. Ο γιος μου είναι ένα πολύ καλό παιδί, σας παρακαλώ..”, επέμεινε η ηλικιωμένη γυναίκα.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης κατέθεσε όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η μητέρα της μικρής Άννυς, μετά τη σύλληψή της. “Η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονήσει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμένη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. “Φέρτε μου το παιδί πίσω, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια”, μου έλεγε. Αυτοκατηγορείτο γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το παιδί της μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη με τον πατέρα της” υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι στο εδώλιο του κάθονται οι γονείς της 4χρονης αλλά και ένας φίλος του πατέρα. Ο πατέρας της Άννυ αρνήθηκε ότι τη δολοφόνησε, παραδέχτηκε όμως ότι τεμάχισε το πτώμα. Ο συνήγορος του, μάλιστα, δήλωσε ότι θα ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Πρωτόδικα, ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του Νικολάι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη  και επιπλέον τρία χρόνια, ενώ στη μητέρα επιβλήθηκε ποινή έξι χρόνων με αναστολή στην έφεση για έκθεση  ανηλίκου σε κίνδυνο. Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα