Ξεκίνησε η δίκη σε βάρος του Κώστα Πάσσαρη

Ξεκίνησε η δίκη σε βάρος του Κώστα Πάσσαρη

Ο κατηγορούμενος δεν κάθισε σήμερα στο εδώλιο, αφού οι ρουμανικές αρχές αρνούνται την έκδοσή του. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να αποφυλακιστεί και να μεταχθεί στην Ελλάδα.

Με ένα άδειο εδώλιο, αφού οι ρουμανικές αρχές συνεχίζουν να αρνούνται την έκδοση του Κώστα Πάσσαρη, και με τους συγγενείς των θυμάτων να ζητούν δικαίωση 18 χρόνια μετά, ξεκίνησε η δίκη σε βάρος του γνωστού κακοποιού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία δυο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, παραμένει έγκλειστος στη Ρουμανία, με τις αρχές της χώρας να αρνούνται την έκδοσή του καθώς η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρόνο διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας.

ADVERTISING

Αν και η υπεράσπιση, ζήτησε για ακόμα μία φορά την αναβολή της υπόθεσης, μέχρι να επιτευχθεί η έκδοση του Πάσσαρη, το δικαστήριο επικαλούμενο τον φόβο παραγραφής, απέρριψε το αίτημα. Στην αίθουσα βρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, ο Κώστας Πάσσαρης πρόκειται να αποφυλακιστεί τους επόμενους μήνες και έτσι θα είναι σε θέση να βρεθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. «Θέλει ο ίδιος να προσαχθεί και να ακουστεί, να πει αυτά που έγιναν, να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δίκη, Κώστας Πάσσαρης

24Media Network