Ξεκίνησε η καρναβαλική περίοδος στο Ρέθυμνο με μηνύματα “περιβάλλον, αλληλεγγύη και σεβασμός”

Ξεκίνησε η καρναβαλική περίοδος στο Ρέθυμνο με μηνύματα “περιβάλλον, αλληλεγγύη και σεβασμός”
Καρναβάλι (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Μία μακρά περίοδος γιορτών, εκδηλώσεων, μουσικής και δρώμενων θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Μαρτίου.

«Ανακυκλώνουμε, προστατεύουμε το περιβάλλον, είμαστε ο ένας άνθρωπος δίπλα στον άλλον». Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα μηνύματα των Ρεθυμνιωτών για τη νέα καρναβαλική περίοδο που ξεκίνησε απόψε στο Ρέθυμνο, με την παρουσία του Βασιλιά Καρνάβαλου να ξεκινάει από την Μεγάλη Πόρτα και να περιδιαβαίνει στα στενά που οδηγούν στην παραλία της πόλης. Εκεί ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, μέσα σε ήχους καρναβαλικούς και μουσικές, κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων.

Μία μακρά περίοδος γιορτών, εκδηλώσεων, μουσικής και δρώμενων σε δρόμους και γωνιές της Παλιάς Πόλης, που θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Μαρτίου, θα εμπλουτίσει την καθημερινότητα αλλά θα στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ότι στη νέα δεκαετία που ξεκίνησε, οφείλουν όλοι να σεβαστούν, να υποστηρίξουν και να διαφυλάξουν το περιβάλλον.

Όπως είπε ο δήμαρχος κ. Μαρινάκης, πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων της καρναβαλικής περιόδου είναι οι ίδιοι οι καρναβαλιστές, οι οποίοι μεταξύ άλλων εγγυώνται την ποιότητα του καρναβαλιού. Μετά από 100 και πλέον χρόνια, στο Ρέθυμνο το καρναβάλι λειτουργεί και ως μία πορεία σκυταλοδρομίας, μιας και καταφέρνει – όπως υποστηρίζει ο κ. Μαρινάκης – να προσελκύει τις νέες γενιές, να γεννάει νέες ιδέες και να μεταλαμπαδεύει τις αξίες των ενεργών πολιτών που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον.

Το γλέντι συνεχίζεται αυτή την ώρα με συναυλία στην παραλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα