Μάχη με τις φλόγες στους Δελφούς

Μάχη με τις φλόγες στους Δελφούς
Φωτιά (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Σε ύφεση και με διάσπαρτες μικροεστίες είναι πλέον η φωτιά στην Αρτέμιδα που ξέσπασε. Ζημιές σε σπίτια. Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στους Δελφούς. Νέα φωτιά στο Νευροκόπι Δράμας

Σε ύφεση και με διάσπαρτες μικροεστίες είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι σε έκταση με χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Κιάφα στην Αρτέμιδα Αττικής, κοντά στο νεκροταφείο.

Σε ορισμένα σπίτια που πέρασε η φωτιά, στις αυλές τους προκλήθηκαν ζημιές, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει καταγραφή. Από την Πυροσβεστική σημειώνουν ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλά ακαθάριστα οικόπεδα και ξηρά χόρτα.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο η φωτιά, 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 5 οχήματα του μηχανοκίνητου τμήματος (ΜΕΤΠΕ) και από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη και ένα συντονιστικό ελικόπτερο. Πρόσθετα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Λ. Κιάφας.

Την ίδια στιγμή η φωτιά στον Βύρωνα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και οι δρόμοι επίσης έχουν δοθεί πίσω στην κυκλοφορία.

Συναγερμός στον Παρνασσό-Φωτιά σχετικά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Σε συναγερμό παραμένει η Πυροσβεστική καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και έκταση με πουρνάρια σχετικά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, η οποία όμως πλέον εμφανίζει καλύτερη εικόνα και δεν φαίνεται να κινδυνεύει ο αρχαιολογικός χώρος ή το χωριό.

Συνολικά, με τις ενισχύσεις που έχουν καταφτάσει στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, δύο οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και δύο οχήματα του Δήμου, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη PZL , 4 αεροσκάφη Canadair και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη φωτιές στο Νευροκόπι στην Ροδόπη και στα Φάρσαλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κατάφυτο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μύστακας του δήμου Αρριανών Ροδόπης. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Δίλοφο Αγιάς στα Φάρσαλα Λάρισας. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 αεροσκάφη PZL.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Πέμπτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα) και Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα