ΥΠΕΚΑ: Εκπτώσεις στο ρεύμα για προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων ομάδων

ΥΠΕΚΑ: Εκπτώσεις στο ρεύμα για προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων ομάδων

Εκπτώσεις στο ρεύμα για προνοιακές υποδομές στήριξης ευαίσθητων ομάδων, συσσίτια προωθεί το ΥΠΕΚΑ

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ενταχθούν σε θεσμό αντίστοιχο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (KOT) όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που εξυπηρετούν Δημοτικά, ή Εκκλησιαστικά, ή Κοινωνικά Συσσίτια και άλλες ανάλογες δράσεις κοινωνικών παροχών, καθώς επίσης και οι λογαριασμοί των ειδικών Κοινωνικών Προνοιακών Υποδομών στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως π.χ. τα Παιδικά Χωριά SOS, κ.ά. προωθείται με πρωτοβουλία του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

Θα επιδιωχθεί επίσης να προσφερθούν ευνοϊκά τιμολόγια από το σύνολο των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι για φορείς που επιτελούν έργο κοινωνικής αλληλεγγύης θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης, προκειμένου να απολαμβάνουν αντίστοιχες εκπτώσεις με τους δικαιούχους του Κ.Ο.Τ ΙΙ, στο οποίο εντάσσονται - μεταξύ άλλων - οι άνεργοι, τα ΑΜΕΑ και τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής στήριξης, εξασφαλίζοντας ποσοστό έκπτωσης που προσεγγίζει το 40% σε σχέση με τα υφιστάμενα τιμολόγια. Προκειμένου να μην υπάρξουν περιστατικά κατάχρησης της ειδικής αυτής έκπτωσης, προτείνεται να τεθεί ανώτατο όριο αναγνωριζόμενης κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, η συγκεκριμένη ενέργεια "θα αντιμετωπίσει ένα πολύ σημαντικό κόστος των δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που με πολύ κόπο και προσπάθεια έχουν δημιουργήσει σε ολόκληρη τη χώρα αρκετοί Δήμοι, Ενορίες, καθώς και η Κοινωνία των Πολιτών".

SHARE:

24Media Network