Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Δομοκό και Λακωνία - Σε ύφεση σε Ζάκυνθο, Αγρίνιο και Κάρυστο

Δυνάμεις της πυροσβεστικής σε επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς - Φωτό αρχείου
Δυνάμεις της πυροσβεστικής σε επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στο Πετρωτό Δομοκού Φθιώτιδας και σε δασική έκταση στην περιοχή Καρβελάς Λακωνίας. Επισήμως υπό μερικό έλεγχο δόθηκε και η χθεσινή φωτιά που είχε ξεσπάσει στη Νέα Μάκρη και απλά παρέμεναν δυνάμεις υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή Σκουτερά Αγρινίου, στην περιοχή Λαγκαδάκια Ζακύνθου και στο Βατήσι Καρύστου Εύβοιας, που είχε ξεσπάσει από χθες αργά τη νύχτα.

ADVERTISING

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν 646 πυροσβέστες, 197 οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρο τμήμα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαίνονται οι φωτιές σε Αγρίνιο και Δομοκό - Καλύτερη εικόνα σε Ζάκυνθο, Λακωνία και Κάρυστο

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Κάρυστο - Μαίνονται τα μέτωπα σε Ζάκυνθο και Δομοκό

Φωτιές σε Ζάκυνθο και Δομοκό - Καίγονται δασικές εκτάσεις

SHARE:

24Media Network