Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Δερβενοχώρια

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ.(Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ.(Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) EUROKINISSI

Μετά από τρία 24ωρα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που άφησε πίσω της χιλιάδες στρέμματα καμένου πευκοδάσους

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά έξω από το χωριό Πράσινο στα Δερβενοχώρια μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες καταστροφής, που άφησαν πίσω τους χιλιάδες κατεστραμμένα στρέμματα πευκοδάσους.

Αναφορικά με τον απολογισμό της καταστροφής, αυτός θα ξεκινήσει από αύριο, οπότε και αναμένεται να εντός της ημέρας ή και αργότερα, μία κάπως πιο συγκεκριμένη εικόνα και αυτό λόγω της εξαιρετικά μεγάλης περιμέτρου που είχε η φωτιά, αλλά και εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους.

Στο σημείο παραμένουν και θα παραμείνουν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων. Από νωρίς σήμερα, είχαν πέσει οι εστίες και έβγαινε μόνο καπνός, ενώ έπαιξε τον ρόλο της και η καταιγίδα, για να μπορέσει αυτή η φωτιά να σβήσει νωρίτερα από τις εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν περίπου 100 άντρες της Πυροσβεστικής με 50 οχήματα, 100 στρατιώτες, οι υδροφόρες και τα 17 βαρέα σκαπτικά μηχανήματα και αποχώρησαν όλα τα πεζοπόρα τμήματα και ορισμένα οχήματα που είχαν έρθει ως ενισχύσεις από την περιφέρεια.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή γίνεται έρευνα από κλιμάκιο αντρών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μόνο καπνοί και μικροεστίες στα Δερβενοχώρια

SHARE:

24Media Network