Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Κύθηρα-Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Κύθηρα-Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια
Πυροσβεστικό όχημα - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή στους πολίτες καθώς σχεδόν όλες οι φωτιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη την επικράτεια οφείλονται σε αμέλεια από καύση ξερών χόρτων και γεωργικές εργασίες

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της Αγίας Αναστασίας Κυθήρων.

Στο σημείο έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Για το περιστατικό συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 44χρονος Αλβανός εργάτης σε χωράφι, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε ξερά χόρτα εντός αγροκτήματος στην περιοχή της Αγίας Αναστασίας Κυθήρων. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν παρατηρηθεί αρκετές δασικές πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Επικράτειας η πλειονότητα των οποίων οφείλεται σε αμέλεια από καύση ξερών χόρτων και γεωργικές εργασίες και έχουν γίνει και άλλες σχετικές συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών.

Λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και της αυξημένης έντασης των ανέμων, κατά τόπους, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Πυροσβεστική, αναφέρει: «Αποτελεί ατομική υποχρέωση η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και τήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας, στις περιπτώσεις των ελεγχόμενων καύσεων και των υπαίθριων εργασιών, με παροχή νερού, αποψίλωση χόρτων περιμετρικά της καύσης και υπεύθυνο σβήσιμο των υπολειμμάτων αυτής πριν την αποχώρηση από το χώρο. Τονίζουμε ότι η πρόκληση πυρκαγιάς διώκεται ποινικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα