Υπόθεση Αιξωνής: Καταδίκη για δύο κατηγορούμενους

Υπόθεση Αιξωνής: Καταδίκη για δύο κατηγορούμενους
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Αθώοι κρίθηκαν 13 κατηγορούμενοι. Η απόφαση επί των ποινών για τους δύο καταδικασθέντες αναμένεται να εκφωνηθεί στην επόμενη δικάσιμο.

Την καταδίκη μόλις δύο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή, Γλυφάδας. Αθωοι κριπθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Ύστερα από περίπου δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο αποφάσισε να απαλλάξει από τις κακουργηματικές κατηγορίες 13 άτομα, ανάμεσά τους και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Αντίθετα καταδίκασε έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία. Για αυτούς η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε πως είναι οι μόνοι που με βεβαιότητα σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση της Αιξωνής, αφού για τους υπόλοιπους είτε είχε αμφιβολίες είτε τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί, παραγράφηκαν.

Στο σκεπτικό της απόφασης που εκφώνησε το δικαστήριο, αναφέρεται πως οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια. Την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως ο δικηγόρος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες ενώ ο επιχειρηματίας σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη. Συνολικά, είχαν καταδικαστεί πέντε δικηγόροι, έξι συμβολαιογράφοι, δυο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες καθώς το δικαστήριο είχε κρίνει ότι με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη έκταση η οποία στη συνέχεια με πλαστά έγγραφα φέρεται να πουλήθηκε σε τρίτα πρόσωπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα