Υπόθεση Γιακουμάκη: Αναβολή στην “πρεμιέρα” της δίκης

Υπόθεση Γιακουμάκη: Αναβολή στην “πρεμιέρα” της δίκης
Φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη Eurokinissi

Διακόπηκε λίγη ώρα μετά την έναρξη της η δίκη για τον αδικοχαμένο σπουδαστή. Στο εδώλιο εννέα συμμαθητές του.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων ξεκίνησε το πρωί η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, η οποία όμως διακόπηκε για τις 8 Απριλίου, λόγω της απουσίας βασικών μαρτύρων.

Στο εδώλιο κάθισαν οι εννέα νεαροί συμφοιτητές του αδικοχαμένου Βαγγέλη οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Κρητικού φοιτητή.

Πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά ενώ ένας ακόμα διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα, όλοι τους ηλικίας από 20 έως 24 ετών.

Η παραπομπή τους στο εδώλιο αφορά διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του στην Σχολή όπου επίσης ήταν σπουδαστές οι κατηγορούμενοι. Πρόκειται για περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και είχαν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης και Γιάννης Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων, σε γραπτή δήλωσή τους στην εφημερίδα «Πατρίς» υποστηρίζουν:

«Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις.

Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Με βάση πάντως το κατηγορητήριο, η παρέα των Κρητικών φέρεται να είχε στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο είχε μετατρέψει σε «σάκο του μποξ» για να γελούν, προκαλώντας του μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα αλλά και παροδική ασφυξία.

Στη δικογραφία αναφέρεται το χαρακτηριστικό περιστατικό, κατά το οποίο τον είχαν κλείσει μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, και τον υποχρέωναν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Ο Βαγγέλης φέρεται να εκλιπαρούσε να τον ελευθερώσουν, εκείνοι όμως τον κρατούσαν εγκλωβισμένο.

Σε άλλη περίπτωση επισημαίνεται ότι τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αναφέρονται επίσης και περιστατικά βιαιοπραγίας εκτός της Εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα