Υπόθεση Λεμπιδάκη: Tι δήλωσαν στις καταθέσεις τους ο 45χρονος αγρότης και ο μεσίτης

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Tι δήλωσαν στις καταθέσεις τους ο 45χρονος αγρότης και ο μεσίτης
Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης (δεν διακρίνεται στην φωτό) μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για να του παρασχεθούν οι απαραίτητες βοήθειες, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Ο επιχειρηματίας, απελευθερώθηκε το πρωί, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε μάντρα αυτοκινήτων, σε σκραπ οχημάτων, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χανίων β Ρεθύμνου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Ρώσους εμπλέκει στην υπόθεση της απαγωγής του κρητικού επιχειρηματία, με την κατάθεση του ο αγρότης από το Ρέθυμνο

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι καταθέσεις δύο εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση της απαγωγής του κρητικού επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη.

Πρόκειται για τον 45χρονο αγρότη από τον Πρινέ Ρεθύμνου και τον επίσης Ρεθυμνιώτη μεσίτη, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε την κόρη του για τη αποστολή επιστολής στην οικογένεια Λεμπιδάκη.

Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 45χρονος αγρότης, ήταν φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη και στρατολογήθηκε από Ρώσο, ο οποίος του είπε πως μπορεί να τον φέρει σε επαφή με έναν ομοεθνή του για μια δουλειά που θα του εξασφαλίσει 100.000 ευρώ.

 

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, βρέθηκε να προσέχει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, για 15 ημέρες κατά τις οποίες δεν είδε άλλα άτομα, ενώ όπως ανέφερε, καθημερινά έφερναν φαγητό στον ίδιο και τον κρητικό επιχειρηματία, χωρίς ωστόσο να βλέπει ποιος το έφερνε.

 

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναφέρει πως ο ίδιος βρισκόταν στο αυτοκίνητο στο οποίο έγινε μπλόκο από την  τροχαία και από το οποίο οι επιβαίνοντες πέταξαν ένα κινητό τηλέφωνο, που περιείχε μήνυμα προς την οικογένεια Λεμπιδάκη.

 

Ο 45χρονος δείχνει ως κάτοχο του τηλεφώνου τον 23χρονο αγρότη από τη Σκαλωτή Ρεθύμνου, ο οποίος αρνείται τα πάντα.

Ο μεσίτης από την άλλη, ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στη δεύτερη ομάδα της απαγωγής, στην οποία τον έβαλε ο 45χρονος ξυλουργός και αντιπρόεδρος του συλλόγου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου ζητώντας του να αναλάβει μόνο το κομμάτι των διαπραγματεύσεων όπως και έκανε, καθώς η πρώτη ομάδα είχε στοχοποιηθεί από την αστυνομία.

Περιγράφει αναλυτικά πώς έστελνε τα μηνύματα από τα κινητά που του έδινε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου οφειλετών και πως έστειλε τις δύο επιστολές σε συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας του απαχθέντος, στη μια εκ των οποίων χρησιμοποίησε τη κόρη του για την οποία δήλωσε πολύ στεναχωρημένος που την ενέπλεξε στην υπόθεση.

Για τη δεύτερη επιστολή δε, ανέβηκε ο ίδιος στην Αθήνα για να την αφήσει στη είσοδο επαγγελματικού χώρου συγγενικού προσώπου του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πηγή: flashnews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα