Υπουργείο Δικαιοσύνης: Κόμματα και πολίτες να σεβαστούν τη δικαιοκρατία

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργείο Δικαιοσύνης EUROKINISSI

"Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων", γράφει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την υποστήριξή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο απορρίφθηκε η τελευταία άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του:

"Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων.

Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου.

Μετά την άσκηση της αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Κουφοντίνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης υπόθεση Κουφοντίνα: "Οι θεσμοί και η δικαιοσύνη θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων"

Δ. Κουφοντίνας: Την Τρίτη η απόφαση του Αρείου Πάγου για την χορήγηση άδειας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο

SHARE: