Υπουργείο Δικαιοσύνης: Σκληρή απάντηση για το βίντεο της δολοφονίας στον Κορυδαλλό

Φυλακές Κορυδαλλού
Φυλακές Κορυδαλλού ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Δριμύτατη κριτική στα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τις εικόνες της δολοφονίας μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού ασκεί το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για υπονόμευση της εξάρθρωσης ενός κυκλώματος βίας, την ώρα που οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παίρνει θέση για τα πλάνα που κυκλοφόρησαν και αφορούν τη δολοφονία μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόκειται για τη δολοφονία του Αρμπέρ Μπάκο τον περασμένο Ιανουάριο, τα πλάνα της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα tovima.gr.

ADVERTISING

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για "εργολαβική δημοσιοποίηση" των εικόνων και για ευθεία υπονόμευση της "δικαστικής και αστυνομικής μάχης που υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το σημερινό «βίντεο από τον Κορυδαλλό» αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος.

Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαφία των φυλακών: Το "κοτόπουλο", η μοιρασιά και η "συμμορία του Ρεθύμνου"

Μαφία των φυλακών: Οι πρωταγωνιστές, o αρχηγός και ο θάνατος-μυστήριο

Έφοδος ελέγχου στον Κορυδαλλό: Κατασχέθηκαν κινητά από τα κελιά του Φλώρου και του Γιαννουσάκη

Προφυλακιστέος και για τις επιθέσεις στην Αθήνα ο Αρμπέρ Μπάκο

24Media Network