Ζάκυνθος: Κατολίσθηση στην παραλία Ναυάγιο μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά

Ναυάγιο της Ζακύνθου
Ναυάγιο της Ζακύνθου ISTOCK

Λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου και λίγο μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά κατολίσθηση σημειώθηκε στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Την απαγόρευση της αποβίβασης των επισκπτών στην παραλία αποφάσισε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, μετά την αποκόλληση και πτώση βράχων που καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης στον κόλπο του Ναυαγίου λίγη ώρα μετά την σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10.36 στην Κεφαλονιά.

Για το φαινόμενο είχε προειδοποιήσει πριν από μερικές ημέρες ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook στην οποία είχε υπογραμμίσει πως είναι πολύ πιθανό οι βράχοι πάνω από τη διάσημη παραλία να καταρρεύσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τους τουρίστες.

"Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!

Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.

Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία", γράφει στην ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αυστηρός έλεγχος πρόσβασης επισκεπτών στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Σε προγραμματισμένη σύσκεψη αποφασίστηκε εκ νέου η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία.

H επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Τουρισμού, από την Επιτροπή Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών, έτσι ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, αναμένονται οι αποφάσεις των συναρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας για την επικαιροποίηση των μέτρων με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE:

24Media Network