Ζάκυνθος: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στις Μαριές

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού του όρους Σκοπός της Ζακύνθου, μίλησε το απόγευμα ο διοικητής της Π.Υ. του νησιού ΣτέλιοςΓεωργούσης.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε 4 διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα στις 18.25 το απόγευμα. Λόγω των ισχυρότατων ανέμων δεν μπόρεσε να τεθεί υπο έλεγχο, παρά την άμεση κινητοποίηση 8 οχημάτων της ΠΥ με 16 άνδρες. Στην περιοχή πέταξαν και 2 καναντερ μέχρι τη δύση του ηλίου.
Η φωτιά απειλεί περιοχές του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου, ενώ μία εστία απειλεί την περιοχή Σεκάνια που ειναι ιδιοκτησία της WWF.Μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν καταστραφεί εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση,Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)
Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού του όρους Σκοπός της Ζακύνθου, μίλησε το απόγευμα ο διοικητής της Π.Υ. του νησιού ΣτέλιοςΓεωργούσης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε 4 διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα στις 18.25 το απόγευμα. Λόγω των ισχυρότατων ανέμων δεν μπόρεσε να τεθεί υπο έλεγχο, παρά την άμεση κινητοποίηση 8 οχημάτων της ΠΥ με 16 άνδρες. Στην περιοχή πέταξαν και 2 καναντερ μέχρι τη δύση του ηλίου. Η φωτιά απειλεί περιοχές του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου, ενώ μία εστία απειλεί την περιοχή Σεκάνια που ειναι ιδιοκτησία της WWF.Μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν καταστραφεί εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση,Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ) EUROKINISSI

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που καίει δασική έκταση από χθες το μεσημέρι, στο χωριό Μαριές Ζακύνθου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλοι οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να την περιορίσουν και να μην κινδυνέψει το χωριό.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ που πραγματοποιούν ρίξεις νερού.

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο φοβούμενοι, αναζωπύρωση καθώς μετά το μεσημέρι προβλέπονται ισχυρότεροι άνεμοι στην περιοχή.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου εξήντα πυροσβέστες από την Ζάκυνθο, τα Λεχαινά, τον Πύργο και την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 20 οχήματα, 4 υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου, καθώς και υδροφόρες ιδιωτών οι οποίες όλο το βράδυ προμήθευαν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στις Μαριές Ζακύνθου

SHARE:

24Media Network