Ζάκυνθος: Σωρός από σκουπίδια στο Ναυάγιο προκαλεί οργή

Ζάκυνθος: Σωρός από σκουπίδια στο Ναυάγιο προκαλεί οργή
Σωρός από σκουπίδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου Facebook

Viral έχει γίνει μια εικόνα από την πιο Ναυάγιο της Ζακύνθου, η οποία δείχνει την διάσημη παραλία να έχει γεμίσει σκουπίδια, ενώ αμέριμνοι τουρίστες "απολαμβάνουν" το μπάνιο τους.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια απαράδεκτη εικόνα από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, στην οποία φαίνεται ένας σωρός από σκουπίδια πάνω στην άμμο της παγκοσμίου φήμης παραλίας.

Την εικόνα δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, στο Facebook, κατακρίνοντας τους επισκέπτες που άφησαν εκεί τα σκουπίδια τους.

«Ελληνικό καλοκαίρι 2022.. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει ο ίδιος στην ανάρτηση.

Κάτω από την φωτογραφία του περιβαλλοντολόγου πολλοί χρήστες του Facebook συμφωνούν μαζί του και κάνουν λόγο για απερίσκεπτους τουρίστες, ενώ άλλοι αναφέρουν πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με τα σκουπίδια στο νησί.

Η απάντηση του Δημάρχου

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης σημειώνοντας πως δεν είναι ευθύνη του δήμου αλλά του υπουργείου Τουρισμού. “Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου” είπε μιλώντας στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Grtimes.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version