Ζωγράφου: Τεχνητός καταρράκτης αλλάζει το σκηνικό του δήμου

Ζωγράφου: Τεχνητός καταρράκτης αλλάζει το σκηνικό του δήμου
zografou.gov.gr

Τον δικό του καταρράκτη απέκτησε ο δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο των αναπλάσεων που γίνονται στην περιοχή.

Μια σειρά από αναπλάσεις που γίνονται στον δήμο Ζωγράφου, δίνουν πλέον τον δικό τους τόνο σε μια περιοχή με φορτωμένο αστικό τοπίο, όμως με την τελευταία ανάπλαση στο πάρκο της οδού Σεβαστείας ήρθε να προστεθεί και το υδάτινο στοιχείο. Ένας τεχνητός καταρράκτης εμπλούτισε το έργο και ήδη από τις πρώτες δύο ημέρες της λειτουργίας του, έχει συγκεντρώσει την ανταπόκριση των δημοτών και κυρίως τη χαρά των παιδιών.

Τα νερά του πέφτουν από δέκα διαφορετικά επίπεδα και διανύει ένα μήκος περίπου 35 μέτρων. Μεταξύ άλλων, έχει προβλεφθεί η κατασκευή τριών ανοξείδωτων μεταλλικών φραγμάτων για την παρακράτηση των φερτών υλικών. Τα νερά ανακυκλώνονται, ώστε να μην υπάρχει κατανάλωση και χλωριώνεται διαρκώς, ενώ η συντήρηση γίνεται από συνεργεία που συντηρούν όλα τα σιντριβάνια του δήμου.

zografou.gov.gr

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από τη δημοτική Αρχή στο θέμα της ασφάλειας κι έτσι στην κατασκευή του έχουν τηρηθεί όλοι οι βασικοί κανόνες και περιμετρικά έχει τοποθετηθεί ξύλινος φράχτης προς αποφυγή ατυχήματος. Τον χώρο κοσμούν και τρία γεφυράκια, τα οποία εμπλουτίστηκαν με καλλωπιστικά φυτά, ενώ τα βράδια τα νερά φωτίζονται από φώτα led.

«Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας δεν σταματάμε να κάνουμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, δημιουργώντας μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο βιώσιμη, όπου όλοι θέλουμε να περνάμε τις στιγμές μας», δήλωσε κατά την επιθεώρηση που έκανε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

zografou.gov.gr

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμος Μπουλούκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε: «Υπήρχε ένας τεχνητός καταρράκτης από την εποχή της δημαρχίας Καζάκου, ο οποίος όμως είχε σταματήσει πολύ νωρίς τη λειτουργία του. Ο δήμαρχος θέλησε να τον αναβιώσει, είχε την ιδέα και την υλοποιήσαμε. Έγιναν αρκετές εργασίες, γιατί θέλαμε να υπάρχει το υγρό στοιχείο στο πάρκο, όμως να μην έχουμε απώλειες νερού και γι’ αυτό γίνεται ανακύκλωσή του. Επίσης, μας ενδιέφερε η καθαρότητα κι έτσι τοποθετήσαμε ειδικά φίλτρα στεγανοποίησης. Επίσης, με φώτα led φωτίζονται τα νερά το βράδυ κι αυτό έχει ομορφύνει ακόμη περισσότερο τον καταρράκτη. Γίνονται συνεχώς αναπλάσεις στην πόλη και είναι η πρώτη φορά που στον δήμο λειτουργούν και τα εννέα σιντριβάνια του».

zografou.gov.gr

Στο τέλος, ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου πρόσθεσε: «Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι το χαίρονται κυρίως τα παιδιά. Δίνει χαρά αυτός ο καταρράκτης. Αυτός που εμείς ζητάμε από τους δημότες, είναι να σεβαστούν τον χώρο και την καθαριότητά του και να μην πετάνε μέσα διάφορα απορρίμματα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα