"Κολλημένο" στη γραφειοκρατία το αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

"Κολλημένο" στη γραφειοκρατία το αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ευθύνονται για την καθυστέρηση στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, ο οποίος αποκάλυψε την "περιπέτεια" του όταν αποφάσισε να αποτεφρώσει τη σορό της συζύγου του

Σε δυσκολίες που προκύπτουν από γραφειοκρατικές διαδικασίες οφείλεται η καθυστέρηση που παρατηρείται σχετικά με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε, οι αντιδράσεις εκ μέρους της Εκκλησίας έχουν ατονήσει και «αυτή τη στιγμή ο καβγάς (για το θέμα της αποτέφρωσης) γίνεται για την εξόδιο ακολουθία».

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος, μετά την απόφασή του να αποτεφρώσει τη σορό της γυναίκας του. "Πολλοί θέλουν να προχωρήσουν σε αποτέφρωση αλλά να διαβαστεί ο νεκρός».

Και πρόσθεσε:"Πρέπει η οικογένεια που δεν επιθυμεί να θάψει τον νεκρό της να έχει την επιλογή της καύσης χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις ή προβλήματα. Εγώ ήθελα να ψαλλεί εξόδιος ακολουθία για τη γυναίκα μου, όταν πέθανε. Δεν είναι ωραίο εάν θέλεις να πας σε αποτέφρωση, να λες ψέματα στον παπά για να διαβάσει τον δικό σου άνθρωπο. Πήρα, λοιπόν, τότε και τον Μητροπολίτη Καστοριάς και του λέω "δέσποτα θέλω την άδεια" και ήρθε ο παπάς. Δεν τη διάβασε βέβαια στην εκκλησία, αλλά στο σπίτι. Οσοι πιστεύουν, ξέρουν ότι είναι βλασφημία να πηγαίνει ο νεκρός αδιάβαστος. Δεν μπορεί να μου απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να πει ότι θα θάψει τον δικό του άνθρωπο στο χωριό, να διαβαστεί σε μια εκκλησία στην πόλη και μετά να φύγει για το εξωτερικό να προχωρήσει σε αποτέφρωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network