Μεγάλη κομπίνα ΜΚΟ με τις νάρκες του Έβρου

Μεγάλη κομπίνα ΜΚΟ με τις νάρκες του Έβρου

Απίστευτη καταγγελία από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη. Πάρτι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με τις αποναρκοθετήσεις. Νομοσχέδιο για να μπει τέλος στην παρανομία προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Αυστηροποίηση του νόμου περί ΜΚΟ, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στις επιχορηγήσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, την ώρα που απίστευτες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, κατήγγειλε στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο των  ΜΚΟ, ότι δόθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ σε οργάνωση για την αποναρκοθέτηση του Έβρου, αλλά οι υπεύθυνοί της έβαλαν Πακιστανούς να κάνουν τη δουλειά!  

Παρόμοιες καταγγελίες σχετικά με αποναρκοθετήσεις που αναλαμβάνουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έκανε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη.

Σύμφωνα με την κα Τζάκρη, οι ΜΚΟ επιχορηγούνται με μεγάλα ποσά, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τις περιπτώσεις των αποστολών αποναρκοθέτησης, σε χώρες της Αφρικής, οι οποίες επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.

Επανακαθορισμός των ΜΚΟ

Ο κ. Δόλλης από την πλευρά του, τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα επανακαθορίζει τι είναι ΜΚΟ προκειμένου να καταρτιστεί νέο μητρώο.

Ξεκαθάρισε ότι εκείνες οι ΜΚΟ που έχουν καταπατήσει το νόμο και τα πρόσωπα που τις συνθέτουν, δεν θα μπουν στα μητρώα.

Το ίδιο θα γίνει και με τις οργανώσεις που αν και έπαιρναν χρήματα για αναπτυξιακές δράσεις στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούσαν για να προβάλουν εσωτερικά θέματα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός η έρευνα για τις “ύποπτες” χρηματοδοτήσεις 95 ΜΚΟ συνεχίζεται προκειμένου να κλείσουν οι φάκελοι και να διαπιστωθεί τι πραγματικά έγινε με τις διπλές εγγραφές.

Σύμφωνα με τον κ. Δόλλη οι περιπτώσεις που θα κριθούν “περίεργες θα κατατεθούν στον εισαγγελέα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα