10.600 υπογραφές για να συνεχίσουν να "βανδαλίζουν" άγαλμα

10.600 υπογραφές για να συνεχίσουν να "βανδαλίζουν" άγαλμα

Οι κάτοικοι της Γλασκόβης συγκέντρωσαν 10.600 υπογραφές για να συνεχίσουν να "βανδαλίζουν" το άγαλμα του Δούκα του Ουέλινγκτον

Αποδεικνύοντας ότι αν μη τι άλλο έχουν σουρεαλιστικό χιούμορ, περισσότεροι από 10.000 Σκωτσέζοι υπέγραψαν μια αίτηση που ζητούσε από τις δημοτικές αρχές της Γλασκόβης να υπαναχωρήσουν από το σχέδιο τους να αφαιρέσουν τον πορτοκαλί κώνο της τροχαίας που στεφανώνει εδώ και 30 χρόνια τον έφιππο ανδριάντα του Δούκα του Ουέλινγκτον.

Οι δημοτικοί άρχοντες ματαίωσαν το σχέδιο, καθώς το αίτημα "Σώστε τον κώνο του Ουέλινγκτον" συγκέντρωσε 10.631 υπογραφές μέσα σε λίγες ώρες.

Οι αιτούντες ισχυρίζονταν ότι ο φωσφορίζων κώνος, που έκανε την εμφάνισή του στο κεφάλι του Δούκα μια νύχτα, μετά από μια κρασοκατάνυξη, έχει πλέον μετατραπεί σε διακριτικό έμβλημα της πόλης και σύμβολο του ιδιαίτερου χιούμορ των κατοίκων της.

Ο δήμος σκόπευε να υπερυψώσει τη βάση του αγάλματος σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους "βάνδαλους" που σκαρφαλώνουν κάθε τρεις και λίγο επάνω του για να "ξαναστεφανώσουν" τον νικητή της μάχης του Βατερλό με τον κώνο, κάθε φορά που ο άνεμος ή κάποιος δημοτικός υπάλληλος τον αφήνουν ασκεπή.

Οι δημοτικές αρχές υποστήριζαν ότι το "αστείο" αυτό αμαυρώνει την εικόνα της πόλης. Επιπλέον, η διαρκής ενασχόληση των δημοτικών υπαλλήλων με την αφαίρεση του κώνου, έως και 100 φορές ετησίως, στοιχίζει 10.000 λίρες το χρόνο. Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου Μπράιαν Ντέβις δήλωσε στο BBC ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν "για να φροντίσει για την ασφάλεια του κοινού", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι εννοεί.

Πολλοί επισκέπτες της πόλης δεν αντιλαμβάνονταν αμέσως το αστείο, αλλά νόμιζαν ότι ο κώνος της τροχαίας στο κεφάλι του ορειχάλκινου ανδριάντα αποτελούσε ένα είδος σκόπιμης "εικαστικής παρέμβασης" και αυτό διότι το άγαλμα βρίσκεται έξω ακριβώς από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Γλασκόβης.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network