17χρονος με σπάνια γενετική διαταραχή βραβεύεται για την προσφορά του δια χειρός Μπέκαμ

17χρονος με σπάνια γενετική διαταραχή βραβεύεται για την προσφορά του δια χειρός Μπέκαμ
MIRROR

Ο Μόιν Γιούνις βραβεύτηκε με το Pride of Britain Award καθώς παρά το καθημερινό μαρτύριο στο οποίο τον υποβάλλει η πάθησή του, επιλέγει να εργάζεται εθελοντικά σε νοσοκομείο παίδων και να βοηθά τους μικρούς ασθενείς

Ο 17χρονος Μόιν Γιούνις πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική διαταραχή που δεν επιτρέπει στο δέρμα του να αναπλάθεται με κανονικούς ρυθμούς. Με την παραμικρή επαφή δημιουργούνται στο σώμα του πληγές που του επιφέρουν τρομερούς πόνους.

Η συγκεκριμένη πάθηση ονομάζεται Epidermolysis Bullosa και ο Μόιν διαγνώσθηκε ότι πάσχει από αυτήν όταν ήταν μόλις δύο μηνών. Οι γιατροί είχαν προβλέψει ότι δεν θα ζούσε πάνω από έναν χρόνο καθώς οι ουλές στο σώμα του δεν θεραπεύονται.

ADVERTISING

Ο ίδιος ωστόσο αψήφησε την ιατρική διάγνωση και τις προβλέψεις των γιατρών και έχει «ορκιστεί» ότι όσο ζει θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει ώστε να βελτιωθούν οι ζωές των άρρωστων παιδιών.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση δηλώνει: «Σκεφτείτε να κόβεστε ή να καίτε κάποιο σημείο του σώματός σας, σκεφτείτε για ένα δευτερόλεπτο πόσο πονάει. Αυτό είναι σχεδόν το πώς αισθάνομαι παντού, πάω για ύπνο το βράδυ ελπίζοντας να μην ξυπνήσω την επόμενη μέρα, ώστε να μην χρειαστεί να περάσω αυτή τη ρουτίνα».

Ο Μόιν παραμένει αισιόδοξος παρά την κατάστασή του που δημιουργεί μια αίσθηση καψίματος σε ολόκληρο το σώμα του, με ουλές που καλύπτουν πολλά σημεία του δέρματός του και πληγές που αρνούνται να επουλωθούν.

Κάποια από τα  πράγματα που τον βοηθούν να ξεχάσει τον συνεχή πόνο είναι όταν παρακολουθεί κάποιο αγώνα της αγαπημένης του Άστον Βίλα ή όταν βοηθά εθελοντικά σε Κέντρα Φροντίδας παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες.

Παρά το καθημερινό του μαρτύριο, ο Μόιν έχει δεσμευτεί να αλλάξει τις ζωές των άλλων: Στον ρόλο του ως Νέου Πρέσβευτή στο παιδικό κέντρο φροντίδας Acorns, δημιουργεί μια κληρονομιά, οπότε ακόμα και όταν φτάσει στα 18 και αποχωρήσει, η βοήθειά του θα έχει συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών για τα επόμενα χρόνια.

Ως πρεσβευτής του Acorns Children’s Hospice, όπου προσέφερε συμβουλές και υποστήριξη σε άρρωστα παιδιά. ο 17χρονος βραβεύτηκε με το «Pride of Britain Award», το οποίο του απένειμε ένας από τους αγαπημένους του παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Britain's Prince William meets Moin Younis as he attends the Pride of Britain Awards 2017, at Grosvenor House, Park Lane, London, Monday, Oct. 30, 2017. (Andy Stenning/Pool Photo via AP)
Britain's Prince William meets Moin Younis as he attends the Pride of Britain Awards 2017, at Grosvenor House, Park Lane, London, Monday, Oct. 30, 2017. (Andy Stenning/Pool Photo via AP) AP

(Φωτογραφία: Andy Stenning / Pool via AP, Mirror)

SHARE:

24Media Network