19 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στη Σιβηρία

19 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στη Σιβηρία

19 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στη βορειοδυτική Σιβηρία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πτώση ενός ελικοπτέρου Mi-8 στον αυτόνομο θύλακα των Γιαμάλων Νένετς της Ρωσίας στην βορειοδυτική Σιβηρία, ανέφερε σήμερα μια πηγή στις τοπικές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti. Τρεις άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν της πρόσκρουσης.

«Το σημείο όπου κατέπεσε το ελικόπτερο εντοπίστηκε. Σύμφωνα με τα αρχικά δεδομένα, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκε», τόνισε μια πηγή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της μονάδας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της περιοχής των Ουραλίων, ο τραυματίας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως τόνισε η πηγή, οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν και τα δύο μαύρα κουτιά του ελικοπτέρου. Ένας από τους επιζήσαντες επικοινώνησε με το κινητό του, ενημερώνοντας τις δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή για διάσωση και παροχή πρώτων βοηθειών πως έχει παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρία Skol και εκτελούσε δρομολόγιο προς τη ρωσική μονάδα εξόρυξης πετρελαίου και αερίου Suzumskoye, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ/ RT

 

SHARE:

24Media Network