31χρονη δέχθηκε έξι σφαίρες στο Bataclan. Ξύπνησε από κώμα και άρχισε να μιλάει

31χρονη δέχθηκε έξι σφαίρες στο Bataclan. Ξύπνησε από κώμα και άρχισε να μιλάει

Η 31χρονη τραγουδίστρια Laura Croix ήταν στο Bataclan το βράδυ της τρομοκρατικής επίθεσης. Πυροβολήθηκε έξι φορές αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση μέχρι να επανέλθει (Pics)

Μια γυναίκα που ήταν μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης των τζιχαντιστών στο Παρίσι, επανήλθε μετά τη νοσηλεία της σε κωματώδη κατάσταση.

Η 31χρονη Laura Croix πυροβολήθηκε έξι φορές στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα την ώρα που παρακολουθούσε τη συναυλία των Eagles of Death Metal στο Bataclan στις 13 Νοεμβρίου. Μία από τις σφαίρες που δέχθηκε, πέρασε ξυστά από την καρδιά της.

Η ιστορία της ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τους Sunday Times, που επικαλούνται μαρτυρίες συγγενικών προσώπων της Croix.

Η 31χρονη υπέστη δέκα διαδοχικές επεμβάσεις, και πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα, πριν τελικά αρχίσει να μιλά. Ήταν μία από τους 352 τραυματίες οι οποίοι αναρρώνουν ακόμη από τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα.

31χρονη δέχθηκε έξι σφαίρες στο Bataclan. Ξύπνησε από κώμα και άρχισε να μιλάει

Από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, η τραγουδίστρια έχασε δύο από τα δάχτυλα της ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να κάνουν τραχειοτομή για να σώσουν τη ζωή της. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε από το κώμα στις 10 Δεκεμβρίου, και άρχισε να επικοινωνεί με την οικογένειά της, αρχικά μέσα από κινήσεις των ματιών και, τις τελευταίες ημέρες με κανονική ομιλία.

Ο αδερφός της Sébastien Croix, αναφέρει στους Sunday Times: "Το πρώτο πράγμα που ήθελε να μάθει ήταν τι συνέβη. Έχει φοβερούς εφιάλτες. Ήξερε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν σκοτωθεί. Έχει όμως πολλές απορίες. Θυμάται να άκουσε τους τρομοκράτες να φωνάζουν Allahu Akbar".

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου ακόμη αναζητούν τρομοκράτες και τους συνδέσμους τους. Τουλάχιστον οκτώ εκ των δραστών σκοτώθηκαν, οι επτά μετά τις επιθέσεις και ακόμη ένας την επόμενη ημέρα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Οι δύο πολύνεκρες επιθέσεις του 2015, μία τον Ιανουάριο με 17 νεκρούς και μία τον Νοέμβριο με 130 νεκρούς, "πάγωσαν" άλλωστε την όρεξη των Γάλλων για βόλτες στα καταστήματα και χριστουγεννιάτικες αγορές αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με τον εμπορικό τομέα, κερδισμένα φέτος βγαίνουν τα καταστήματα που κάνουν πωλήσεις μέσω του διαδικτύου.

Όσον αφορά τον τουρισμό, οι κρατήσεις σημειώνουν ισχυρή κάμψη. Οι ξενοδόχοι ελπίζουν ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται θα επιτρέψουν στους πελάτες τους να επιστρέψουν στην Πόλη του Φωτός. Σύμφωνα με στοιχεία των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα, φέτος ο αριθμός των Κινέζων τουριστών είναι μειωμένος κατά 30%, των Ιαπώνων και των Αμερικανών κατά 80%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ετάφη υπό άκρα μυστικότητα ένας εκ των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι

SHARE:

24Media Network