Αεροπορικές τρολάρουν την απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών σε πτήσεις

Αεροπορικές τρολάρουν την απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών σε πτήσεις

Με διαφημιστικά σποτ και έκτακτες οδηγίες προς τους ταξιδιώτες, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες διακωμωδούν τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδωσαν ΗΠΑ και Βρετανία, υπό τον φόβο μιας "αδιευκρίνιστης τρομοκρατικής απειλής"

Η απόφαση των  κυβερνήσων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας να απαγορεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες δέχθηκε επικρίσεις και αντιδράσεις από μερίδα της διεθνούς κοινότητας.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων,  από τις δύο ταξιδιωτικές οδηγίες επηρεάζονται τα αεροδρόμια του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα, ενώ επηρεάζονται και κάποιες από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, όπως Turkish Airlines, Qatar Airways, Etihad και Emirates.

Οι αεροπορικές εταιρείες ωστόσο των χωρών, στις οποίες εφαρμόζεται η απαγόρευση, αποφάσισαν να διαχειριστούν το νέο αυτό μέτρο ασφαλείας με... χιούμορ. 

Η Emirates, έκανε το σχόλιό της χρησιμοποιώντας στη διαφημιστική καμπάνια της τη διάσημη ηθοποιό Τζένιφερ Άνιστον. Το σποτ με τίτλο «Let us Entertain You» δείχνει την ηθοποιό να ταξιδεύει μαζί με δύο μικρά παιδιά στην οικονομική θέση ενός Emirates Airbus A380.

Η Turkish Airlines δημοσίευσε στα social media ένα σποτ, στο οποίο καυχιέται για «δύο εκατομμύρια λεπτών εναέριας διασκέδασης»:

Η Etithad έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τίτλο «Make Flight Great Again», μέσω του οποίου στοχεύει να θυμίσει στους επιβάτες τις υπηρεσίες που προσφέρει κατά τη διάρκεια των πτήσεων, χάρη στις οποίες η χρήση λάπτοπ ή τάμπλετ μοιάζει περιττή.

Ο πιο καυστικός ωστόσο σχολιασμόςου μέτρου που έλαβαν ΗΠΑ-Βρετανία για την αντιμετώπιση μιας "αδιευκρίνιστης τρομοκρατικής απειλής" έρχεται από τη Royal Jordan, η οποία εξέδωσε ένα ξεκαρδιστικό τρίπτυχο ανακοινώσεων.

Στις πρώτες δύο ανακοινώσεις, η αεροπορική εταιρεία της Ιορδανίας καταμετρά 13 προτάσεις δραστηριοτήτων, στις οποίες μπορούν να επιδοθούν οι επιβάτες μιας πτήσης εάν δεν έχουν μαζί τον υπολογιστή ή το τάμπλετ τους:

 1. Να διαβάσουν ένα βιβλίο
 2. Να απολαύσουν ένα ελαφρύ σνακ
 3. Να πουν ένα "γεια" στον διπλανό τους
 4. Να διαλογιστούν
 5. Να περάσουν την επόμενη ώρα προσπαθώντας να επιλέξουν τι θα παρακολουθήσουν στο μόνιτορ της θέσης τους
 6. Να εκτιμήσουν το "θαύμα" της αεροπορικής μεταφοράς
 7. Να επιδοθούν σε πρωτόγονες τεχνικές διαλόγων που προϋπήρχαν της διαδικτυακής εποχής
 8. Να διεκδικήσουν το υποβραχιόνιο της θέσης τους από τον διπλανό τους
 9. Να προσποιηθούν ότι το πτυσσόμενο τραπεζάκι είναι πληκτρολόγιο
 10. Να αγοράσουν μέχρι τελικής πτώσεως ό,τι επιθυμούν από τα duty free προϊόντα του αεροσκάφους
 11. Να στοχαστούν για το νόημα της ζωής
 12. Να διερωτηθούν για ποιους λόγους δεν τους επιτρέπεται η μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών
Αεροπορικές τρολάρουν την απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών σε πτήσεις

Η 13η πρόταση είναι η καταλυτική: Να υιοθετήσουν τη συνήθεια των Ιορδανών και απλά "να κοιτάζουν επίμονα τον άλλο".

Αεροπορικές τρολάρουν την απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών σε πτήσεις

Στην τρίτη ανακοίνωση, η εταιρεία περιλαμβάνει ένα ποίημα, οποίο μπορεί να αποδοθεί ως εξής: "Κάθε εβδομάδα και μια νέα απαγόρευση. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ αφού μπορείς. Γίναμε τώρα ποιητές για σένα, γιε μου. Κανείς δεν μπορεί να χαλάσει το εναέριο κέφι μας. Έχουμε καλά ταξίδια για όλους".

Αεροπορικές τρολάρουν την απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών σε πτήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Βρετανία απαγορεύει λάπτοπ και τάμπλετ σε πτήσεις από 6 χώρες

Τραμπ: 'Το διάταγμα δεν στρέφεται κατά των μουσουλμάνων'

SHARE:

24Media Network