Αφέθηκε ελεύθερη η Μαρία Αλιόκινα των Pussy Riot

Αφέθηκε ελεύθερη η Μαρία Αλιόκινα των Pussy Riot

Ελεύθερη αφέθηκε μετά τη χορήγηση αμνηστίας η 25χρονη Μαρία Αλιόκινα, μέλος του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, η οποία είχε καταδικαστεί σε διετή κάθειρξη για "χουλιγκανισμό",

Η 25χρονη Μαρία Αλιόκινα, μέλος του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, αφέθηκε σήμερα ελεύθερη μετά τη χορήγηση αμνηστίας η οποία επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκισή της από τη διετή καταδίκη της για "χουλιγκανισμό", δήλωσε ο δικηγόρος της Πιότρ Ζαϊκίν στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

"Η Μαρία Αλιόκινα απελευθερώθηκε", τόνισε ο δικηγόρος της. "Όλα τα έγγραφα έχουν συμπληρωθεί και υπογραφεί".

"Απελευθερώθηκε σήμερα, γύρω στις 09.00 το πρωί" (τοπική ώρα), δήλωσε η 'Ελενα Νικίσοβα, η εκπρόσωπος της σωφρονιστικής διοίκησης στη φυλακή της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ στον Βόλγα, όπου κρατείτο η Αλιόκινα.

"Μόλις την άφησαν ελεύθερη", δήλωσε ο Πιότρ Βερζίλοφ, ο σύζυγος της 24χρονης Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, η οποία είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος, κρατείται σε φυλακή του Κρασνογιάρκ της ανατολικής Σιβηρίας και επίσης αναμένεται να απελευθερωθεί άμεσα.

Οι δύο Ρωσίδες που είναι μητέρες παιδιών μικρής ηλικίας, είχαν καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση γιατί είχαν τραγουδήσει τον Φεβρουάριο του 2012 μια "πανκ προσευχή" μέσα σε εκκλησία της Μόσχας διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του προέδρου Πούτιν. Κανονικά θα αποφυλακίζονταν στις αρχές Μαρτίου του 2014 αλλά απελευθερώθηκαν μετά την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα νομοθετικής ρύθμισης για χορήγηση αμνηστίας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network