Αφγανιστάν: Απαγωγή τουλάχιστον 20 ανθρώπων από Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Απαγωγή τουλάχιστον 20 ανθρώπων από Ταλιμπάν
Αφγανοί αστυνομικοί ψάχνουν οχήματα στη Γκάζιν AP Photo/Rahmat Gul

Τουλάχιστον 20 άμαχοι πολίτες από τη Γκάζνι απήχθησαν την περασμένη Κυριακή από μέλη των Ταλιμπάν και οδηγήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία.

Μέλη του ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος των Ταλιμπάν απήγαγαν τουλάχιστον 20 πολίτες στη νοτιοανατολική επαρχία Γκάζνι, ενημέρωσαν αξιωματούχοι χθες Δευτέρα.

Οι άμαχοι απήχθησαν την Κυριακή και οδηγήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία, δήλωσαν μέλη του επαρχιακού συμβουλίου στο Γερμανικό Πρακτορείο. Η περιοχή όπου έγινε η απαγωγή ελέγχεται πλήρως από τους Ταλιμπάν, πρόσθεσαν.

Εκπρόσωπος των ισλαμιστών ανταρτών, ερωτηθείς σχετικά από το dpa, είπε ότι η ηγεσία της οργάνωσης προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Γκάζνι συγκαταλέγεται στους πιο ασταθείς τομείς του Αφγανιστάν. Οι αντάρτες ελέγχουν περίπου τη μισή επαρχία και μάχονται με κυβερνητικές δυνάμεις για τις υπόλοιπες. Δύο δημόσιοι υπάλληλοι σκοτώθηκαν από πυρά αγνώστων στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας νωρίς χθες το πρωί, ανέφερε η αστυνομία στην Γκάζνι.

Παρά το ότι διεξάγονται επί μήνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος που διαρκεί δεκαετίες στο Αφγανιστάν, η βία δεν σταματά να κλιμακώνεται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν προχωρήσει πολύ, αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο. Το τρέχον διάστημα τελούν υπό αναστολή για τρεις εβδομάδες. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ξαναρχίσουν την 5η Ιανουαρίου στη Ντόχα (Κατάρ), παρότι ο πρόεδρος Ασράφ Γάνι είχε πει επανειλημμένα πως ήθελε να συνεχιστούν πλέον στην ίδια τη χώρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα