Αφγανιστάν: Πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Αφγανιστάν: Πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν έξω από το προξενείο της Γερμανίας στο Αφγανιστάν. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή του, ενώ περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν (Pics)

Αρκετοί πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη έξω από το προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, αλλά όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι στο συγκρότημα έχουν διασωθεί, ανακοίνωσε ο αστυνομικός διοικητής της τοπικής περιφέρειας χθες.

Προηγουμένως εκπρόσωπος της αφγανικής αστυνομίας ανέφερε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον 84 τραυματίες.

Ο Σαγιέντ Καμάλ Σαντάτ, επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπαλχ, είπε ότι αυτοί που είχαν τραυματιστεί από τα θραύσματα γυαλιού στην ισχυρή έκρηξη βρίσκονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Αφγανιστάν: Πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των δραστών αλλά δεν συναντούν πιά αντίσταση, είπε. Η περιοχή θα αποκλειστεί μέχρι το πρωί και οι έρευνες θα συνεχιστούν μετά το ξημέρωμα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο χώρο της έκρηξης και ότι ο υπουργός εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για την επίθεση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον 84 τραυματίες.

Την ευθύνη της έκρηξης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν σε ανακοίνωσή τους ότι η επίθεση διαπράχθηκε «σε αντίποινα» για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network