Αφγανιστάν: Το “κατηγορώ” Βετεράνου των ΗΠΑ – “Έχασα τα πόδια μου για το τίποτα”

Αφγανιστάν: Το “κατηγορώ” Βετεράνου των ΗΠΑ – “Έχασα τα πόδια μου για το τίποτα”
Φωτογραφεία αρχείου ap/Ben Shread

Τα κατάλοιπα των πολεμικών συρράξεων από τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, μοιράστηκε πρώην στρατιώτης στο Twitter, εν όψει των κρίσιμων ημερών στο Αφγανιστάν.

Ο Τζακ Κάμινγκς ήταν ένας από τους στρατιώτες που εστάλησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Μέση Ανατολή, στις επιχειρήσεις των δυτικών συμμάχων μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο ίδιος μοιράστηκε την προσωπική του ιστορία στο Twitter.

Ο Κάμινγκς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν, δημοσιεύοντας εικόνες από τις δύσκολες μέρες του, όταν πολεμούσε στη Μέση Ανατολή. Ο πρώην στρατιώτης έχασε μάλιστα τα πόδια του όταν συμμετείχε στις στρατιωτικές αποστολές των δυτικών δυνάμεων.

Η σοκαριστική ανάρτησή του έγραφε: “Άξιζε τον κόπο, μάλλον όχι. Μήπως έχασα τα πόδια μου για το τίποτα, έτσι φαίνεται. Πέθαναν οι σύντροφοί μου μάταια. Ναι. Η 11η επέτειος μου είναι πολύ ζοφερή. Πολλά συναισθήματα περνούν από το κεφάλι μου, θυμός, προδοσία, θλίψη για να αναφέρω μερικά”.

twitter/ @Jack_Top4997


Στο ξέσπασμά του ευγνωμονεί παράλληλα την ομάδα του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, λέγοντας πως πρέπει να μείνει θετικός αφού κατάφερε να επιζήσει.

Στα tweets του απευθύνθηκε μάλιστα και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαϊντεν και τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον τονίζοντας οργισμένος πως δεν είναι δυνατόν να λένε στις οικογένειες των αποθανόντων, πως αυτοί που εστάλησαν στις επιχειρήσεις δεν έχασαν τη ζωή τους άδικα, όταν οι οικογένειές τους πενθούν ακόμα για εκείνους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα