Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 45 άμαχοι και Ταλιμπάν νεκροί σε αεροδρομικές επιδρομές

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 45 άμαχοι και Ταλιμπάν νεκροί σε αεροδρομικές επιδρομές
Αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό Αφγανιστάν σκότωσαν 45 ανθρώπους AP

"Μέχρι στιγμής 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις από δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Χαμ Ζιάρατ", ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό Αφγανιστάν σκότωσαν 45 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και Ταλιμπάν, δήλωσαν την Τετάρτη (22/7) τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο Αλί Αχμάντ Φακίρ Γιαρ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Αντρασκάν στην ανατολική επαρχία Χεράτ στο Αφγανιστάν, τόνισε ότι τουλάχιστον οκτώ άμαχοι είναι μεταξύ των νεκρών.

“Μέχρι στιγμής 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις από δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Χαμ Ζιάρατ, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και Ταλιμπάν”, είπε.

Για τουλάχιστον 50 νεκρούς σε αεροπορική επιδρομή έκανε λόγο το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα.

“Ένας διοικητής των Ταλιμπάν, ο Καρί Γκουλάμ Ναμπί, είχε μολις απελευθερωθεί από τη φυλακή Πουλ-ε-Τσακρί. Οι φίλοι του είχαν συγκεντρωθεί να τον καλωσορίσουν και σημειώθηκε μια αεροπορική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους”, δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον Μοχαμάντ Ραφίκ Σερζάι, εκπρόσωπο του νοσοκομείου της Χεράτ, όπου νοσηλεύονται πέντε θύματα του βομβαρδισμού, το συμβάν συνέβη το πρωί.

Σε ένα άλλο περιστατικό, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη νάρκης τοποθετημένης κοντά σε δρόμο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οκτώ άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν και 12 άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα