Απίστευτο κι όμως Ρουμάνικο: Οι γιατροί έβγαλαν αφίσα για να μη τους δίνουν φακελάκι

Γιατρός στη Ρουμανία
Γιατρός στη Ρουμανία AP

Αν μην τι άλλοι η πρωτοβουλία που πήραν γιατροί σε επαρχία της Ρουμανίας θα περάσει στην ιστορία. Εξέδωσαν αφίσες στις οποίες καλούν τους ασθενείς να ΜΗΝ τους δίνουν φακελάκι.

Με έκπληξη και περιέργεια αντίκρισαν ασθενείς στο νοσοκομείο της Σλάτινα, στην επαρχία Ολτ της Ρουμανίας, τις αφίσες σε πόρτες και παράθυρα του κτηρίου, στις οποίες αναγραφόταν ένα μήνυμα που δεν είχαν συναντήσει ποτέ στο παρελθόν, σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα.

"Οι μισθοί μας έχουν αυξηθεί, δεν χρειάζεται να μας δωροδοκείτε!" αναφέρεται στο μήνυμα που κυριαρχεί στις αφίσες, οι οποίες "κατέκλυσαν" τους χώρους του νοσοκομείου και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο προσωπικό, όσο και στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

ADVERTISING

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της "Gazeta de Sud", το Συμβούλιο Διευθυντών του νοσοκομείου της Σλάτινα έλαβε την απόφαση αυτές οι ιδιαίτερες -ως προς το μήνυμά τους - αφίσες να "φιλοξενηθούν" σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, υπενθυμίζοντας στους ασθενείς και τους εργαζομένους του νοσηλευτικού ιδρύματος ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται και αμείβεται "με αξιοπρεπή μισθό και δεν υπάρχει λόγος να τους δωροδοκείτε".

"Αφήνουμε τη δωροδοκία να υποφέρει και σας θεραπεύουμε" επισημαίνεται στο ίδιο μήνυμα που, ήδη, έφερε, πέρα από χαμόγελα στα πρόσωπα των ασθενών και των γιατρών και τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις. Και αυτό διότι, ορισμένες αφίσες εξαφανίστηκαν από τα σημεία όπου είχαν αναρτηθεί, ωστόσο, ο διευθυντής του νοσοκομείου, Κάταλιν Ροτέα, τόνισε ότι θα αντικατασταθούν με άλλες που θα έχουν ακριβώς το ίδιο μήνυμα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network