Αυτοβιογραφία Πάπα Φραγκίσκου: Φτώχεια, Βατικανό και γυναικείοι πειρασμοί

Διαβάζεται σε 2'
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος AP Photo/Gregorio Borgia

Η αυτοβιογραφία του Πάπα Φραγκίσκου αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου. Τι είπε για το ενδεχόμενο παραίτησης.

Η αυτοβιογραφία του Πάπα Φραγκίσκου με τίτλο «Life, η ιστορία μου μέσα στην ιστορία», πρόκειται αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 19 Μαρτίου 2023.

Ο ποντίφικας έγραψε την αυτοβιογραφία του με τη βοήθεια του Ιταλού δημοσιογράφου Φάμπιο Μαρκέζε Ραγκόνα. Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο αποκαλύπτονται ιστορίες και περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ζωής του Πάπα Φραγκίσκου, ακόμα και πριν φορέσει τα ιερά άμφια.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Fabio Marchese Ragona κρατάει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Life: My Story Through History"
Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Fabio Marchese Ragona κρατάει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Life: My Story Through History" AP Photo/Gregorio Borgia

Ο Πάπας στο βιβλίο του αναφέρεται μεταξύ άλλων στην φτώχεια, τον κομμουνισμό αλλά και τον ρόλο του Βατικανού. Μάλιστα ο Ποντίφικας μιλάει και για μια εκθαμβωτική γυναίκα που ταλάνιζε την σκέψη του με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προσευχηθεί.

«Πριν μπω στην ιερατική σχολή, είχα μια αρραβωνιαστικιά, μια κοπέλα που εργαζόταν στον χώρο του κινηματογράφου, γλυκύτατη, η οποία μετά παντρεύτηκε και έκανε παιδιά. Στην συνέχεια, μια μέρα πήγα στον γάμο ενός θείου μου και συνάντησα μια εκθαμβωτική κοπέλα. Ήταν τόσο όμορφη και έξυπνη… Για μια εβδομάδα ήταν συνεχώς στο μυαλό μου και μου ήταν δύσκολο να προσευχηθώ. Μετά ευτυχώς πέρασε και μπόρεσα να αφιερωθώ ολοκληρωτικά στο κάλεσμα του Κυρίου» αποκαλύπτει σε ένα σημείο του βιβλίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, που προχώρησε σε «προδημοσίευση» αποσπασμάτων της αυτοβιογραφίας του πάπα Φραγκίσκου.

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε πάντως ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί και προσθέτει πως, αν ποτέ συμβεί αυτό, δεν θα πρέπει να τον αποκαλούν «επίτιμο πάπα» αλλά «επίτιμο επίσκοπο Ρώμης». «Ορισμένοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για την πολιτική, για την προεκλογική εκστρατεία προσβλέποντας σε ένα νέο κογκλάβιο. Είναι ανθρώπινο, μην ταράζεστε. Όταν ο πάπας μπαίνει στο νοσοκομείο, γίνονται πολλές σκέψεις. Υπάρχουν και ορισμένοι που εκμεταλλεύονται ορισμένες πληροφορίες προς όφελός τους ή για να κερδίσουν κάτι από την δημοσιοποίησή τους. Ευτυχώς, παρά τις δύσκολες στιγμές, δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα