Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Αν οι ΗΠΑ μπορούσαν, θα ανέτρεπαν το καθεστώς της Τεχεράνης

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν

Για την ενοχλητική στάση της Ουάσινγκτον προς την Τεχεράνη, αλλά και τις δυνατότητες ανατροπής του καθεστώτος εκεί, μίλησε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα ανέτρεπαν την ιρανική κυβέρνηση αν μπορούσαν και πρόσθεσε ότι η στάση της Ουάσινγκτον προς την Τεχεράνη είναι "ενοχλητική και ελεγκτική", μετέδωσαν τα ιρανικά μμε.

Σε ομιλία του με αφορμή την 35η επέτειο από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, ο Χαμενεϊ είπε ότι οι ιρανικές αρχές που επιθυμούν την ανάκαμψη της οικονομίας δεν θα πρέπει να βασίζονται στην άρση των διεθνών κυρώσεων αλλά στις καινοτομίες εντός της χώρας.

Ο Χαμενεϊ πρόσθεσε: "Η λύση στα οικονομικά μας προβλήματα δεν είναι να κοιτάμε προς το εξωτερικό και να αρθούν οι κυρώσεις...Η συμβουλή μου προς τις αρχές μας, όπως πάντα, είναι να βασίζονται στις αμέτρητες δυνατότητες στο εσωτερικό της χώρας".

"Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν δημοσίως ότι δεν επιθυμούν την αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράν. Αυτό είναι ένα ψέμα. Δεν θα δίσταζαν ούτε μία στιγμή αν μπορούσαν να το κάνουν", δήλωσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο Χαμενεϊ δεν αναφέρθηκε καθόλου στις συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και των διεθνών δυνάμεων σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση των "εχθρών", το Ιράν θα πρέπει να είναι έτοιμο να αλλάξει τακτική χωρίς να θυσιάσει τις βασικές αρχές του.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network