Άγιος Βαλεντίνος: Η Google γιορτάζει με doodle την ημέρα των ερωτευμένων

Google Doodle

Η google εύχεται με το δικό της τρόπο χρόνια πολλά για την "Ημέρα των ερωτευμένων". Το παιχνιδιάρικο doodle για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Η 14 Φλεβάρη "Ημέρα των ερωτευμένων" έφτασε και η Google αποφάσισε να το γιορτάσει με ένα ιδιαίτερο doodle. Σε παιχνιδιάρικους τόνους η μηχανή αναζήτησης καλεί τους χρήστες να "λύσουν" το παζλ και να φέρουν και πάλι κοντά τα δύο ζωάκια που χωρίστηκαν, στέλνοντας τις δικές της ευχές για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Google doodle
Google doodle

Άγιος Ουαλεντίνος ο Ιερομάρτυρας

Ιερομάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Βαλεντίνος και Βαλεντίνη.

ADVERTISING

Ο Ουαλεντίνος ή Βαλεντίνος ήταν επίσκοπος στο Τέρνι και μαρτύρησε, άγνωστο πότε, στη Ρώμη. Την ίδια ημέρα τιμάται η μνήμη του Αγίου Ουαλεντίνου ή Βαλεντίνου, που ήταν κληρικός στη Ρώμη και μαρτύρησε κατά τους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαυδίου (41-54) ή Κλαυδίου Β’ (268-270).

Στη Δύση, η ημέρα της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται εορτή των ερωτευμένων, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος από τη ζωή των συγκεκριμένων αγίων.

Σύμφωνα με το SanSimera.gr, πιθανότατα, η επιλογή αυτή συνδέεται με τη γιορτή της γονιμότητας, που εορταζόταν από τους Ρωμαίους στις 15 Φεβρουαρίου («Λουπερκάλια»).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Google
SHARE:

24Media Network