Αγνοούμενη κόμπρα σπέρνει πανικό σε πόλη της Γερμανίας

Oι κάτοικοι κλειδαμπάρωσαν πόρτες και παράθυρα.
Oι κάτοικοι κλειδαμπάρωσαν πόρτες και παράθυρα. AP

Το δηλητηριώδες ερπετό παραμένει άφαντο από την περασμένη Κυριακή. Το έσκασε απο διαμέρισμα όπου βρέθηκαν αλλά 20 φίδια!

Πανικός επικρατεί εδώ και τρεις μέρες στην πόλη Χέρνε, της Γερμανίας. Ο λόγος είναι μια κόμπρα που την περασμένη Κυριακή  ξεγλίστρησε από διαμέρισμα και έκτοτε αγνοείται.

Διαμερίσματα εκκενώθηκαν, οι κάτοικοι κλειδαμπάρωσαν πόρτες και παράθυρα καθώς, παρά τις εντατικές έρευνες, το δηλητηριώδες ερπετό δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό οτι εξαφανίστηκε το φίδι, μήκους ενός μέτρου, τέσσερα κτίρια στη γειτονιά όπου κατοικεί ο ιδιοκτήτης του εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

"Υποθέτουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα το φίδι έχει παραμείνει στο κτίριο", είπε εκπρόσωπος του δήμου, ο Γιοχάνες Κούτζιακ. "Αποφασίσαμε επομένως να συνεχίσουμε τα μέτρα που λάβαμε την Κυριακή, δηλαδή τα τέσσερα κτίρια θα παραμείνουν κλειστά και θα τα επιθεωρούμε τακτικά για να εντοπίσουμε τυχόν ίχνη" της κόμπρας, διευκρίνισε.

Οι αρχές έριξαν αλεύρι στο κτίριο, με την ελπίδα ότι το φίδι θα αφήσει τα... αποτυπώματά του κι έτσι θα οδηγηθούν στο σημείο όπου κρύβεται.

Παράλληλα, ο δήμος κάνει έκκληση στους κατοίκους όλης της πόλης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην περπατούν σε αγρούς ή σε σημεία με ψηλά χορτάρια, αλλά να προτιμούν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους.

Στο σπίτι του ιδιοκτήτη της κόμπρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 20 φίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network