Αίγυπτος: Διεθνές δικαστήριο για τη "δολοφονία" του Μόρσι θέλει ο Ερντογάν

Ρ. Τ. Ερντογάν
Ρ. Τ. Ερντογάν AP

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου "δολοφονήθηκε", δηλώνει ο πρόεδρος Ερντογάν, θα ασκήσει πιέσεις για την παραπομπή του Καΐρου σε διεθνή δικαστήρια.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου δεν πέθανε από φυσικά αίτια αλλά "δολοφονήθηκε" υποδεικνύοντας ως υπεύθυνη για τον θάνατό του την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Άγκυρα "θα κάνει ό,τι χρειαστεί" για να οδηγήσει τις αιγυπτιακές αρχές στα διεθνή δικαστήρια μετά τον θάνατο του Μόρσι από καρδιακή προσβολή μέσα στο δικαστήριο όπου δικαζόταν. "Ο Μόρσι δεν πέθανε από φυσικά αίτια, δολοφονήθηκε.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι δυστυχώς χτυπιόταν στο πάτωμα της δικαστικής αίθουσας επί 20 λεπτά και οι αρχές δεν τον βοήθησαν. Για αυτό λέω ότι δεν πέθανε, δολοφονήθηκε", είπε μιλώντας σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη.

"Εμείς, ως Τουρκία, θα παρακολουθούμε το ζήτημα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δικαστεί η Αίγυπτος στα διεθνή δικαστήρια για τον θάνατο του Μόρσι", πρόσθεσε, καλώντας τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας να αναλάβει δράση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημείωσε επίσης ότι θα θέσει το ζήτημα αυτό στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στα τέλη του μήνα στην Ιαπωνία. Την Τρίτη ο Ερντογάν είχε αποκαλέσει "μάρτυρα" τον Μόρσι, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει πως πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο 67χρονος πρώην πρόεδρος, που προερχόταν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα –οργάνωση που πλέον έχει τεθεί εκτός νόμου στην Αίγυπτο– κατέρρευσε τη Δευτέρα μέσα στο δικαστήριο όπου δικαζόταν με την κατηγορία της κατασκοπίας. Ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου, αλλά ανατράπηκε το 2013, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησής του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία - ΕΕ: Οργισμένες απαντήσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Αίγυπτος: Οι αρχές αρνούνται να ταφεί ο Μόρσι στο οικογενειακό κοιμητήριο

Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου εγκαλεί τον Ερντογάν ότι χαρίζει 16 νησιά στην Ελλάδα!

Προκαλεί το ψευδοκράτος: "Η Αμμόχωστος θα γίνει Λας Βέγκας" με προσάρτηση και δύο κράτη

SHARE:

24Media Network