Αίγυπτος: Ελεύθερη η φωτογράφιση με κινητά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο
Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο AP

Από 1η Αυγούστου οι επισκέπτες των αιγυπτιακών μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων θα επιτρέπεται να απαθανατίζουν, χωρίς να αγοράζουν ειδική άδεια, τα αντικείμενα που είναι εκτεθειμένα με το κινητό τους τηλέφωνο.

Μία απόφαση που ανοίγει το δρόμο στο να μπορούν οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων να απαθανατίζουν τα αντικείμενα που είναι εκτεθειμένα, με το κινητό τους τηλέφωνο, πήραν οι αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές.

Έτσι, από την 1η Αυγούστου, θα είναι δωρεάν η φωτογράφιση αντικειμένων των αιγυπτιακών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων από τα κινητά τηλέφωνα των επισκεπτών.

ADVERTISING

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Μουστάφα Ουαζίρι, ανακοίνωσε ότι η απόφαση αυτή θα βοηθήσει στην προώθηση των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων. «Αυτές οι φωτογραφίες θα προωθήσουν τον σπουδαίο και μοναδικό αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό και τον ανερχόμενο τουρισμό στη Χώρα του Νείλου», προσέθεσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, τονίζοντας πάντως ότι θα απαγορεύεται η χρήση του φλας.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου, οι επισκέπτες θα πρέπει να αγοράζουν μία άδεια για να μπορούν να χρησιμοποιούν για φωτογραφίες τα κινητά τους τηλέφωνα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πωλήθηκε για 5 εκατ. λίρες προτομή του Τουταγχαμών - Οργή στην Αίγυπτο

SHARE:

24Media Network